Jolien Sinnema en Joy Stubbe schreven vanmiddag het vrouwentoernooi van de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour op hun naam. In de finale in Utrecht versloegen ze Manon Flier en Marleen van Iersel met 2-0 (21-18, 27-25). Jolien was blij met het spel dat ze het hele weekend in Utrecht toonden.

,,Ik ben extreem tevreden, we hebben namelijk geen set verloren dit toernooi. En het waren duels met een heel hoog niveau. We hebben twee keer Borger en Kozuch verslagen, een topteam. Vorige week werden die nog vijfde in de World Tour. In de finale bleven we ook in de tweede set, terwijl we een paar punten achter stonden tegen Marleen en Manon, heel rustig in het koppie. En dan maken we het in stijl af.”

Sinnema produceerde eerst een ace en daarna maakte ze het af met een killblok. ,,Dat plannetje hadden we al eerder bedacht, maar het lukte pas op matchpoint. Heerlijk! Dit geeft ons veel vertrouwen richting de DELA Open in Den Haag. De eredivisie in Utrecht was daar een perfecte voorbereiding op.”

Het Duitse duo Borger/Kozuch eindigde op de derde plek in Utrecht. In de kleine finale wonnen de Duitsers, die een wildcard kregen voor het toernooi, van Flore Gravesteijn en Mexime van Driel.

Bekijk ook eens