Voor Ruben Penninga is het een bijzonder weekend. De speler van Beachvolleybal Team Nederland speelt met zijn maatje Mees Blom een ‘thuiswedstrijd’ tijdens het eerste weekend van de Eredivisie Beachvolleybal Tour. Hij is geboren in Arnhem en geniet van het spelen voor eigen publiek. ,,Dat motiveert extra, super dat de halve tribune gevuld was met mijn familie en vrienden. We willen de titel hier verdedigen.”

Ruben en Mees begonnen gisteren sterk met een overtuigende overwinning, maar stonden in de tweede wedstrijd op het sfeervolle Center Court tegenover Boehle en Van de Velde. Die bleken een maatje te groot. ,,Ik baal daar stevig van, het was simpel. We speelden die wedstrijd zelf niet goed en kwamen niet in de buurt van ons eigen niveau. En de credits gaan naar die mannen, Dirk en Steven speelden extreem goed.”

Verliezen op het Center Court, dat deed zaterdagmiddag even pijn. ,,Voor mij was het wel extra zuur om te verliezen in mijn stad en een tribune vol met mijn supporters. Maar dat stimuleert weer om morgen revanche te nemen. We kunnen ze in de finale weer tegenkomen, dat zou toch een droomfinale zijn. Revanche nemen met goed spel en de titel hier prolongeren.”

Ruben en Mees wonnen zaterdagavond weer overtuigend en strijden vandaag verder. Ze hebben een duidelijk doel. ,,We willen dit toernooi graag winnen, omdat we dat vorig jaar ook deden en dit een heel gaaf toernooi is. Ik heb er alle vertrouwen in. Ons niveau is goed, met als uitzondering de wedstrijd tegen Dirk en Steven. Ook vind ik het super gaaf om te zien dat de eredivisie meer leeft. Er is veel publiek en de uitstraling is top. Daar geef ik de organisatie graag complimenten voor, de eredivisie krijgt een flinke impuls.”

Bekijk ook eens