Op het strand van Vlissingen stroomt morgen een team van Beachvolleybal Team Nederland in. Jolien Sinnema en Joy Stubbe gaan morgen in het zonnige Vlissingen strijden om de titel. Ze hebben er veel zin in. Jolien Sinnema blikt vooruit ,,Ik ben heel erg benieuwd naar het niveau en ook naar de nieuwe opzet.”

Topteams kunnen als ze genoeg rankingpunten hebben op zondag instromen tijdens de Eredivisie Beachvolleybal Tour. Dat maakt Jolien erg dankbaar en blij. ,,Doordat dit mogelijk is, kunnen we ook in eigen land spelen. Dat blijft gaaf, voor het eigen publiek spelen. Nu past het in ons schema en kunnen we maandag verder reizen, dan gaan we naar Moskou voor de World Tour. Het is fijn dat we dan niet overbelast zijn. We willen er in Vlissingen wat moois van maken.”

Jolien is benieuwd naar het eredivisietoernooi in Vlissingen. ,,Ik heb al veel foto’s en berichtjes voorbij zien komen over de nieuwe opzet en uitstraling van de Eredivisie Beachvolleybal Tour. Gaaf om dat nu zelf ook te gaan ervaren. Eens kijken wat er allemaal anders is. En we vinden het erg fijn om weer even wat wedstrijden te spelen voor we naar Moskou gaan. Dat wordt een belangrijk toernooi voor ons, we moeten daar punten pakken richting het WK.”

Maar eerst morgen de eredivisie in Vlissingen. Jolien en Joy hebben een duidelijk doel. ,,Ik denk wel dat we favoriet zijn en we gaan voor de titel. Ik kan het niveau van andere teams lastig inschatten, ook daar ben ik erg benieuwd naar. Emi en Raisa hebben twee keer op rij gewonnen, die zijn dus duidelijk in vorm. We hebben er heel veel zin in. Het is ook belangrijk voor de eredivisie dat de topteams ook hun gezicht laten zien. Ook om het niveau omhoog te helpen. En spelen in eigen land is altijd genieten.”

Bekijk ook eens