Aankomend weekend vindt de derde speelronde van de BetCity Eredivisie Beach plaats op een wel heel bijzondere locatie. Op de Waalkade in Nijmegen liggen drie velden klaar voor de beste beachvolleyballers van ons land. Het is voor het derde jaar op rij dat hier een groot beachvolleybal toernooi wordt georganiseerd door Sportworx.

De oudste stad van Nederland staat dit weekend weer in het teken van beachvolleybal. Met maarliefst drie velden op de Waalkade, voor het Holland Casino, brengt organisator Sportworx dit jaar wederom een mooie beach uitstraling naar de stad. Op zaterdag en zondag wordt het langslopende publiek getrakteerd op het beste beachvolleybal wat Nederland te bieden heeft. Gedurende de week worden de velden gebruikt voor verschillende clinics voor scholen en bedrijventoernooien.

Boehlé/Sengers grote ontbrekenden in mannentoernooi

Bij de mannen zijn Dirk Boehlé en Mees Sengers niet aanwezig. De nog ongeslagen kampioenen spelen deze week in Lecce, Italië, hun eerste World Tour van dit seizoen. Wel aanwezig zijn Thijs Nijeboer en Mart van Werkhoven, met hun eerste seedingplek de favorieten voor de eindzege deze week. Zij zullen onder andere moeten afrekenen met Groenewold/van der Loo en Nijland/Verberne. Beide teams kunnen het Nijeboer/van Werkhoven behoorlijk lastig maken. Ook een team om in de gaten te houden dit weekend is Thijmen Heemskerk en Mick Toet, zij betraden afgelopen weekend in Heerlen ook al het podium.

Van Driel/Piersma weer terug op de Nederlandse velden

Bij de dames zijn Brecht Piersma en Emi van Driel weer terug op de Nederlandse velden, nadat ze afgelopen weekend nog de finale speelden van de Sports Corner Queen & King of the Court Crown Series in Hamburg. Zij zullen worden uitgedaagd door het jonge koppel van Beachvolleybal Team Nederland Konink/Sonneville, vorig weekend nog goed voor de bronzen medaille. Ook Lynn van Mill en Iris Reinders zijn goede outsiders voor de titel. In Apeldoorn schopten zij het nog tot de finale, afgelopen weekend in Heerlen was de kwartfinale het eindstation.

Bekijk ook eens