Afgelopen weekend vond in Almelo de tweede Grand Slam van het seizoen plaats. De zevende stop van de meest prestigieuze beachvolleybal tour in Nederland kende meer prijzengeld dan een reguliere stop. In een sterk deelnemersveld waren het Boehlé/Sengers en Bekhuis/Poiesz die er met de titels vandoor gingen.

Bij de mannen waren de drie teams die het podium zouden bekleden al bekend alvorens er aan de halve finale begonnen werd. Door een blessure van Bas van Gilst, die in de kwartfinale op matchpoint geblesseerd raakte, moesten van Gilst/Oudijk zich noodgedwongen terugtrekken. Hierdoor mochten Dirk Boehlé en Mees Sengers zich rechtstreeks in de finale melden. De andere halve finale werd een kraker tussen Nijeboer/van Werkhoven en Groenewold/van der Loo. Een derde set moest uitkomst bieden, nadat de eerste twee sets met minimaal verschil werden gewonnen. Deze werd met 15-8 gewonnen door Nijeboer/van Werkhoven, wat direct een bronzen medaille betekende voor Groenewold/van der Loo. De finale ging alle kanten op, maar op het eind waren het toch weer Dirk Boehlé en Mees Sengers die er weer stonden. Met 15-7 in de derde set verzekerden zij zich van hun vijfde overwinning in de BetCity Eredivisie Beach.

Bij de dames waren er twee teams die er dit weekend met kop en schouders bovenuit staken. Mexime van Driel en Emma Piersma lieten geen set verloren gaan in hun route naar de finale. Daar wachtten Wies Bekhuis en Desy Poiesz op hen, die alleen in de kwartfinale een set afstonden aan Hoonhout/Hodl en in hun poulefase oppermachtig waren. In die finale kwamen Bekhuis/Poiesz met 19-21 en 16-21 geen moment echt in de problemen en waren de betere partij. De kleine finale ging tussen Lynn van Mill/Iris Reinders en Lisa Luini/Serena van der Made. Met 12-21 en 16-21 verzekerden Luini/van der Made zich van het brons. Het betekende al hun vijfde podiumplek van dit seizoen.

Bekijk ook eens