Ook in Almelo hebben Dirk Boehlé en Stefan Boermans laten zien dat ze aan een ijzersterk seizoen bezig zijn in de DELA Eredivisie Beach. Ze veroverden hun vierde titel van 2019 door in de finale met 2-0 te winnen van de verrassing van het weekend; Tom van den Boogaard en Hidde Uittenbosch. Bij de vrouwen ging de winst naar Esmee Priem en Puk Stubbe, die voor het eerst een titel pakten in de eredivisie.

In hun eerste seizoen als beachvolleybalduo tonen Boehlé en Boermans, ook wel bekend als Team BoeBoe, aan dat het een goede keus was om samen verder te gaan. Ze wonnen al de eredivisie toernooien in Heerlen, Heerenveen en Groningen en gingen vol vertrouwen van start in Almelo. Zaterdag wonnen ze in de poule twee keer overtuigend met 2-0 en zondagochtend waren ze in de kwartfinale met 2-0 te sterk voor het Australische duo Isaac Kapa en Glen Piper.

Pas in de halve finale kreeg Team BoeBoe echt weerstand en moesten ze flink aan de bak. Ze wonnen tegen Jannes van der Ham en de thuisspelende Thijs Nijeboer de eerste set met 21-10, maar daarna toonden Van der Ham en de Almeloër veerkracht en dwongen ze een derde set af: 18-21. In de allesbeslissende derde set waren Boehlé en Boermans weer oppermachtig en wonnen met 15-6.

In de finale stonden Boehlé en Boermans tegenover de grote verrassing van het weekend. Tom van den Boogaard en Hidde Uittenbosch wonnen vorige week de Topdivisie, een niveau lager, en dat betekende promotie naar de DELA Eredivisie Beach. Daarin lieten ze zien dat ze op het hoogste niveau thuishoren, want ze haalden meteen de finale. Maar in de finale konden ze het Team BoeBoe niet lastig maken. Boehlé en Boermans wonnen op zeer overtuigende wijze hun vierde titel van het seizoen, het werd 21-14 en 21-15. Het brons in Almelo ging naar Almeloër Thijs Nijeboer en Jannes van der Ham.

Bij de vrouwen werd het een hele mooie eerste titel voor Esmee Priem en Puk Stubbe, de jonge talenten van Beachvolleybal Team Nederland. De talenten stonden in de finale tegenover een zeer ervaren team, Mered de Vries en Quirine Oosterveld. Dat leverde een prachtige finale op. De eerste set ging met 19-21 naar de routiniers, in de tweede set wisten de jonge speelsters op het cruciale moment toe te slaan en met 21-19 een derde set af te dwingen.

In de derde set lieten Priem en Stubbe hun kracht zien met gevarieerd spel en ze vochten keihard voor elk punt. Stubbe maakte een aantal belangrijke punten en daarmee was het verschil gemaakt. De jonge speelsters vielen elkaar blij in de armen na de 15-11 zege en daarmee hun eerste eredivisietitel als team. Het brons werd in Almelo gepakt door Wies van Solkema en Wies Bekhuis.

Bekijk ook eens