Tijdens het eerste toernooi van de Eredivisie Beachvolleybal Tour van 2017 waren er vier teams die meteen veel indruk maakten op de eerste dag. Bij de mannen bleven Jannes van der Ham en Sven Vismans ongeslagen en dat lukte ook Dirk Boehlé en Steven van de Velde. Beide teams plaatsten zich met drie overtuigende overwinningen direct voor de halve finale.

De Kadijk Beach University speelsters Emi van Driel en Raïsa Schoon keken ook erg tevreden terug op de eerste speeldag van de vernieuwde Eredivisie Beachvolleybal Tour. De jonge talenten, ze zijn pas 16 en 15 jaar oud, wonnen in Arnhem ook drie keer op rij. In alle drie de duels dwongen ze dat af door heel goed te kijken, sterk te communiceren en verzorgd te spelen. Ze wonnen drie keer met 2-0 en pakten daarmee een ticket voor de halve finale.

Een wildcard krijg je niet voor niets. Dat is wat Laura Bloem en Marloes Wesselink in Arnhem willen bewijzen. En daar zijn ze op de eerste dag goed mee begonnen. Ook Laura en Marloes wonnen drie keer en staan morgen in de halve finale op het Velperplein. Marloes: ,,We hebben weer veel lol gehad in het veld. We hadden er veel zin in, leuk om deze zomer weer meer toernooien samen te spelen. De eerste twee potjes wonnen we relatief makkelijk. In de derde wedstrijd tegen Elke en Merel stonden we vanavond in de eerste set nog 6-1 achter, maar we kwamen sterk terug mede door goed serveren van Laura. Daarna maakten we het netjes af.”

De twee hebben een klik in het veld en dat is elke keer weer te zien. Het ging ook nu weer als vanouds. Daar is Marloes trots op. ,,Het is leuk om te merken dat als we gewoon netjes en geconcentreerd spelen, we het nog steeds kunnen. Als we een goede focus hebben, dan kunnen we nog steeds sterk spelen en een mooi niveau halen. Nu gaan de beentjes omhoog en morgen gaan we knallen in de halve finale.”

Bekijk ook eens