In 2012 werden ze samen Europees kampioen. Op het DELA NK Beachvolleybal komen ze weer samen in actie: Sanne Keizer en Marleen van Iersel. De partner van Marleen, Manon Flier, besloot twee weken geleden te stoppen. Gelukkig vond Marleen iemand die met haar wel het NK wilde spelen. En niet zo maar iemand, haar oude maatje Sanne Keizer.

Sanne kwam dit seizoen al in actie in de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour. In Utrecht speelde ze met Madelein Meppelink in verband met een blessure van Sophie van Gestel. Ook speelden die twee samen de DELA Beach Open in Den Haag. Daar bleef het bij deze zomer voor Sanne, al was ze wel aanwezig bij zowel het WK als EK. Op het EK zat ze zelfs op de tribune te scouten voor België, haar partner Michiel van der Kuip is de bondscoach van onze zuiderburen.

Maar nu komt Sanne zelf weer in actie. Ze blikt vooruit op het DELA NK Beach: “Ik heb er super veel zin in. Ik geniet namelijk nog van elke bal die ik mag spelen. Ik ben benieuwd naar wat we kunnen, ik kom net terug van vakantie en we trainen dus maar een keer voor het toernooi. Inschatten wat we samen kunnen vind ik dus nog lastig.”

Ze werden niet alleen Europees kampioen samen, ze presteerden ook zeer sterk in de World Tour en stonden samen op de Olympische Spelen. “Ik verwacht dat Marleen en ik elkaar nog steeds feilloos aan zullen voelen. Ik mag wederom met een fitte topsporter in actie komen dus ik voel me vereerd en ga mijn uiterste best doen. Of het podium realistisch is weet ik niet. We gaan het merken. Er zijn veel goede teams, zo presteren de jongen meiden erg goed met een medaille op het jeugd EK.”

Bekijk ook eens