Emi van Driel en Raisa Schoon hebben de DELA eredivisie in Hoek van Holland op hun naam geschreven. In de spannende finale, het werd een driesetter, wonnen de speelsters van de Kadijk Beach University van hun trainingsmaatjes Flore Gravesteijn en Mexime van Driel. “Heerlijk, we reizen vol vertrouwen af naar het EK onder 18 jaar in Rusland.”

Emi en Raisa verloren in de finale de eerste set nog dik met 13-21, maar daarna herstelden ze zich sterk. Ze wonnen de tweede set met 21-18 en in de derde maakten ze het verschil met sterk serverend werk en Emi was blokkerend sterk bezig. Ze wonnen de set en daarmee ook de titel met 15-9. Dat werd uitgebreid gevierd door de meiden. “We gingen hierheen met als doel de top vier zodat we met een goed gevoel richting het EK kunnen. Dat is goed gelukt,” zo vertelt Van Driel lachend.

Raisa was trots op het herstel in de finale, na het verlies van de eerste set. “Het is altijd spannend als we tegen Mexime en Flore spelen, we kennen elkaar natuurlijk door en door. We zijn altijd erg aan elkaar gewaagd en nu was dat weer het geval. Heerlijk als je het dan afmaakt en weer een eredivisie titel pakt.” Emi vult haar maatje aan. “We voelden het in de training deze week al, we zijn in vorm. Dat kwam er dit weekend ook uit en we gaan met een heerlijk gevoel ons nu voorbereiden op het EK onder 18 jaar.”

Hun trainster Debora Kadijk heeft een schema gemaakt zodat ze zich de komende tien dagen optimaal kunnen voorbereiden. Emi: “Heel fijn dat we er heel bewust naar toe kunnen werken, we willen er een mooi EK van maken. Ook hebben we er ongelooflijk veel zin in! Gaaf dat we samen het EK mogen spelen, een kans die we ook willen pakken met een mooi resultaat.” Wat ze kunnen verwachten op het EK weten ze niet zo goed.

Raisa: “We hebben nooit eerder een internationaal titeltoernooi gespeeld, geen idee dus wat andere teams kunnen. Wel weet ik dat we zelf in topvorm zijn en dat er weinig teams zijn die net als wij al zo veel bij de senioren spelen en in de eredivisie winnen. We willen in het toernooi groeien en als we ons eigen ding doen, kan het mooi worden.”

Bekijk ook eens