Na twee reguliere stops in Zaanstad en Nijmegen, was het afgelopen weekend weer tijd voor de BetCity Queen & King of the Court National Series. Een inmiddels breed omarmde discipline in het beachvolleybal, waarbij er continu actie is voor de toeschouwer. Strijdtoneel was het stadsstrand in Amstelveen.

Op zaterdag was het de beurt aan de vijftien beste mannenteams in deze discipline. Opvallende namen in de finale waren die van Jeroen van Iperen en Mika Prins. De mannen die op voorhand negende stonden gerankt, drongen de finale binnen en wisten daar zelfs de eerste twee rondes te overleven. Teams als Hogenhout/Ooms en Sonneville/van der Wel werden daarmee achter hen gelaten. In de laatste ronde van de finale moesten zij wel het onderspit delven, met een mooie bronzen medaille tot gevolg. Mart van Werkhoven en Cain van Hal bleken niet te stoppen in de finale en kroonden zich tot de besten. Het was de tweede keer dit seizoen dat dit koppel de National Series wist te winnen. Zilver ging naar Niels Lipke en Robin van Weerd.

Gelegenheidskoppel gaat er met de winst vandoor
Op zondag mochten de dames aantreden in Amstelveen. Ook daar weer de nodige verrassingen in de finaleronde. Na de eerste ronde werd al afscheid genomen van het als eerste geplaatste koppel van der Made/Stok, slechts 3 keer kwamen zij tot scoren. Driessen/de Jong, nummer twee op de ranking, volgde in de volgende ronde. Met 5 punten op het scorebord dit keer ook geen podiumplaats voor hen. In de laatste ronde van de finale kwamen Leanne van Vegten en Jill Weeda, die voor het eerst met elkaar speelden, op stoom. Met 15 gescoorde punten binnen de tijd mochten zij hun eerste titel van het seizoen bijschrijven. Luini/Sonneville volgde met vijf punten, het brons ging naar Essink/Gijsen.

Bekijk ook eens