• van Driel/Reinders gaan voor podium

Welkom bij onze eerste blog. Via deze weg gaan wij jullie op de hoogte houden van het leven als beachvolleybalster en zullen wij onze ervaringen met jullie delen. Omdat het ons eerste jaar is als team samen, zullen we eerst wat meer over onszelf vertellen.

Wij zijn Beachvolleybalteam van Driel – Reinders en zullen aankomende zomer de stranden onveilig gaan maken. We trainen bij de Kadijk Beach University onder leiding van Debora Kadijk. We gaan samen serieus aan de slag en leggen de lat hoog.

Mexime (1998) is al van jongs af aan, aan het volleyballen. Nadat ze andere sporten als turnen en ballet (dit was duidelijk niks voor Mexime) had geprobeerd, bleek volleybal echt haar sport. Dit doet ze nog elke dag met veel plezier. Ze houdt ervan haar grenzen te verleggen en elke dag een stukje beter te worden.

Een ander ding waar Mexime van houdt is; eten. Hoewel ze als topsportster natuurlijk wel op haar eten let, is ze ook regelmatig te vinden bij de onbeperkt spare-ribs en sushi restaurants. De boog kan niet altijd gespannen zijn 😉. Gelukkig houdt Iris hier ook van, dus daar hoeven we ons niet druk om te maken dit seizoen.

Iris is net als Mexime al jaren actief als (beach)volleyballer. Ze is begonnen bij SGO in Grolloo en vandaag de dag woont ze in België om daar bij VDK Bank Gent Volleyteam te volleyballen. Nooit had ze toen in Grolloo verwacht dit te kunnen bereiken. Naast het zaalseizoen is Iris al een aantal jaren actief op het zand. Nu ze weet wat er mogelijk is in de zaal, wil ze er op het zand ook alles uithalen. Sky is the limit, aldus Iris.

Naast volleybal studeert Iris Pedagogiek. Hiervoor hoeft zij alleen nog maar haar laatste jaar af te ronden. Door de volleybal is dit uitgesteld, maar ze hoopt volgend jaar haar diploma in ontvangst te nemen.

Wat heeft ons bij elkaar gebracht?

Afgelopen zomer speelde Iris en Mexime bijna ieder weekend in de DELA Eredivisie Beach. Na de zomer was Mexime opzoek naar een nieuwe partner waarmee ze samen door kon groeien. Iris was bij Mexime en haar trainster Debora Kadijk opgevallen en daarom benaderde zij Iris na de zomer als nieuwe partner voor Mexime. Sindsdien zijn we samen bezig als beachteam.

We houden beide van het spelletje beachvolleybal, van de zon, het strand en we willen altijd het maximale uit ons zelf halen. Daarom kunnen wij ook wel zeggen dat we erg veel zin hebben om deze zomer aan de slag te gaan als beachkoppel.

Wat willen wij aankomend seizoen bereiken?

Aankomend seizoen zullen we zowel in de DELA Eredivisie Beach als op internationale velden te zien zijn. We hopen wekelijks om de podiumplekken te strijden in de Eredivisie en meerdere keren op de hoogste trede van het podium te mogen staan. Daarnaast willen wij ons internationaal verder ontwikkelen.

Mexime gaat binnenkort op trainingsstage naar Gran Canaria om zich alvast voor te bereiden op de zomer. Ondertussen blijft Iris zich voorbereiden in de zaal. Verder staat er nog een hele leuke en intensieve trainingsstage in April naar Turkije gepland, waar we ons verder samen gaan voorbereiden op komende zomer. Hierover later meer!

Bekijk ook eens