Tweede zege voor Van der Ham/Nijeboer in Nightwatch Eredivisie Utrecht

In de zesde ronde van de Nightwatch Eredivisie hebben Jannes van der Ham en Thijs Nijeboer hun tweede titel van het seizoen behaald. Op het Lucasbolwerk voor de Stadsschouwburg in Utrecht versloegen zij Rik van Solkema en Joris Berkhout. Bij de vrouwen ging de titel naar het Belgische duo Lisa van den Vonder en Sarah Cools. Zij waren te sterk voor gelegenheidskoppel Leanne van Vegten en Wies Bekhuis.

Zoals inmiddels traditie in de Domstad lag het centercourt voor de Stadsschouwburg, de bijvelden waren terug te vinden bij Irene Beach in Bilthoven. Op zaterdag en zondag kon de Nightwatch Eredivisie gelukkig als gepland plaatsvinden, nadat de voorzieningenrechter op woensdag uitspraak had gedaan in het voordeel van het toernooi. Een omwonende had geklaagd over de verstrekking van de vergunning, maar de rechter oordeelde dat de vergunning rechtmatig is verleend.

Belgisch succes in de Domstad

Sarah Cools en Lisa van den Vonder zijn de eerste internationale winnaars van de Nightwatch Eredivisie in dit seizoen. Waar het Australische koppel Phoebe Bell en Nicole Laird waren er met een tweede en derde plaats al dichtbij, maar het hoogste treetje was tot nu toe nog bestemd voor Nederlandse teams.

Cools en Van den Vonder versloegen in de finale het gelegenheidskoppel Leanne van Vegten en Wies Bekhuis. Voor Van Vegten was dit de eerste keer dat zij de eindstrijd haalde, Bekhuis wist al twee keer eerder de hoofdprijs binnen te slepen met Brecht Piersma. Piersma speelde dit weekend het EK<20 in Turkije en won daar het brons aan de zijde van Desy Poiesz. De finale kende een spannende eerste set die met 23-21 naar de Belgische vrouwen ging. De strijd was daarna gestreden, de tweede set viel met 21-13 ten prooi aan de zuiderburen. Maren de Jong en Noa Sonneville pakten het brons in Utrecht, zij versloegen in de kleine finale Aniek de Jong en Lisa Luini.

Tweede titel voor Van der Ham en Nijeboer

Het publiek in Utrecht werd een mooie finale voorgeschoteld bij de mannen. Jannes van der Ham en Thijs Nijeboer waren daarin de sterksten. Zij versloegen indoorspelers Rik van Solkema en Joris Berkhout met 21-14 en 21-19. Het was voor Van der Ham en Nijeboer alweer de tweede hoofdprijs in de Nightwatch Eredivisie, nadat zij in Boskoop voor het eerst op het hoogste treetje van het ereschavot stonden.

Van Solkema en Berkhout spelen sterk deze zomer. De mannen zijn vanuit de Eerste Divisie opgeklommen naar het hoogste niveau. Al drie keer eerder belandden ze op het podium met een derde plaats, dit was de eerste keer dat zij de eindstrijd mochten spelen. Het brons ging in Utrecht naar Nikita Artamonov en Lennaert Hogenhout die te sterk waren voor Erik Nijland en Kyran Versteegen.

Venlo

Volgende week strijkt de Nightwatch Eredivisie neer in Venlo. Het is de eerste keer dat de Eredivisie wordt gespeeld in de Limburgse stad aan de Maas.

Bekijk ook eens