Tweede toernooizege in week tijd voor Boehlé/Sengers

De BetCity Eredivisie Beach kende een mooie seizoen opener in Apeldoorn. Als onderdeel van het Zeepkistenfestival,  een festival voor jong en oud, werd het een heerlijke sfeer en trokken de wedstrijden veel bekijks in dé volleybalstad van Nederland. Dirk Boehlé en Mees Sengers, vorige week goed voor goud op het BetCity NK Queen & King of the Court, gingen vrolijk door met waar ze gebleven waren en prolongeerde hun titel. Bij de dames ging de toernooizege ook naar de favorieten, in de naam van Emi van Driel en Brecht Piersma.

Lokale held zorgt voor een stunt bij de mannen

In het mannentoernooi wist lokale held Joris Berkhout samen met zijn maatje Rik van Solkema voor een stunt te zorgen in de kwartfinale. Enigszins verrassend versloeg de landskampioen in de zaal het Tjechische topteam Bercik/Dzavoronok, dat van organisator Sportworx een wildcard had gekregen. De halve finale bleek echter wel een horde te hoog. Daar stuitte Berkhout/van Solkema op de mannen van Beachvolleybal Team Nederland, Quinten Groenewold en Sam van der Loo, die geen set afstonden. De andere halve finale bracht wat meer spanning met zich mee. Boehlé/Sengers stonden tegenover Nijland/Verberne, en wisten de wedstrijd pas in de derde set naar hun hand te zetten, wat hen een plek in de finale opleverden. Die werd een stuk minder spannend: met 21-12 en 21-16 was de tweede titel in een week tijd een feit. Erik Nijland en Yannick Verberne gingen er met brons vandoor.

van Driel/ Piersma oppermachtig  in damestoernooi

Bij de dames was er één team die er dit weekend met kop en schouders bovenuit stak. Emi van Driel en Brecht Piersma lieten weinig heel van hun tegenstanders en wonnen hun wedstrijden met ruime cijfers. In de halve finale werden Floor Hogenhout en Lisa Luini met 21-12 en 21-14 verslagen en in de finale werden Lynn van Mill en Iris Reinders met 21-11 en 21-13 aan de zegekar gebonden. De kleine finale werd een kraker tussen Hogenhout/Luini en de Jong/Koning. Met 15-13 in de derde set ging de bronzen medaille naar Floor Hogenhout en Lisa Luini.

Bekijk ook eens