Zonder wedstrijdritme, wat begin augustus voor een beachvolleyballer maar een gekke gewaarwording is, maar topfit kwam de Nederlandse top dit weekend in Almelo weer bij elkaar. Daar werd in tropische temperaturen het tweede Dela Eredivisie Beach toernooi van dit jaar succesvol afgewerkt.
De Dela Eredivisie Beach in Almelo was het levende bewijs dat het organiseren van een topsport evenement en het handhaven van de Corona maatregelen uitstekend samen gaan. Het Sportpark in Almelo was dusdanig ingericht dat het naleven van de 1,5 meter norm makkelijk in stand kon worden gehouden. Het werd zowel voor de toeschouwers als voor de sporters een heerlijk weekend met een aantal verassende uitslagen en mooie wedstrijden om te zien.
Het herentoernooi kende een uitblinkende debutant in de naam van Leon Luini. Hij zorgde met zijn maat Matthew Immers voor een grote verassing, door in de kwartfinale van Ruben Penninga en Jasper Bouter te winnen. In een zinderende drie setter trokken zij aan het langste eind en veroverden daarmee een plek in de halve finale. Een mooie 3e plaats bleek uiteindelijk hun eindstation.
De herenfinale was een weerzien van bekenden. Dirk Boehlé speelde daar samen met Mart van Werkhoven tegen zijn oude partner Stefan Boermans. Boermans vormde op zijn beurt een nieuw team met Yorick de Groot. Niet zonder succes, Boermans/de Groot pakten overtuigend het goud door met 2-0 te winnen.
Het damestoernooi kende dezelfde finale als de vorige editie in Zaandam. De jonge talenten Raisa Schoon en Katja Stam verdedigden hun troon tegen de gevestigde orde Madelein Meppelink en Sanne Keizer. De twee talenten lieten maar weer eens zien dat zij er aan komen. Zonder setverlies versloegen zij voormalig Europees kampioenen Keizer/Meppelink. Een knappe prestatie. Puk Stubbe en Emma Piersma gingen er met het brons vandoor.

Bekijk ook eens