Het gebeurde in Zutphen voor de tweede keer op rij. Mered de Vries stond zelf op het podium van de DELA Eredivisie Beach en werd vergezeld door haar pupillen Jannes van der Ham en Sven Vismans. Ze is sinds twee maanden de trainster van het ambitieuze duo en dat geeft haar veel energie. “Echt super gaaf, ik had niet gedacht dat we zelf ook op het podium zouden staan. En al helemaal niet twee keer,” zo vertel De Vries lachend.

Vismans en Van der Ham hebben hun zinnen gezet op de wildcard voor het EK beachvolleybal in eigen land. Ze wilden er keihard voor werken en zochten nog een trainer om er vol met ze voor te gaan. Hoe kwamen ze bij Mered de Vries terecht? “Het is eigenlijk bij toeval zo gekomen toen ik met Sven aan het kletsen was tijdens de World Tour in Aalsmeer. Hij baalde dat ze zonder trainer zaten en zei als een soort van grap ‘heb jij geen tijd om ons te trainen’. Het kwam er iets later echt van, toen Sven het ook serieus met Jannes besproken had.”

De Vries is zelfstandig ondernemer en zag het wel zitten om daarnaast als trainster ingehuurd te worden. “Ik kan mijn werk overal naar toe nemen, dus dat is ideaal. Uit een grap is dus iets heel mooi ontstaan. Het kriebelde na dat eerste gesprekje met Sven meteen bij me, het sprak me enorm aan. En dat gevoel komt uit, want de samenwerking ging al snel goed en we hebben met z’n drieën duidelijk een klik.” Dat blijkt ook wel uit de resultaten, want de eerste twee toernooien van de DELA Eredivisie Beach werden door haar pupillen gewonnen. En zelf pakte ze in Vlissingen zilver en in Zutphen het brons. “Ja, het geeft misschien wel extra energie want ik geniet er enorm van en doe het met Quirine (Oosterveld) ook erg goed nu ik trainster ben,” zegt ze trots.

Ze had nooit de ambitie om het trainersvak, maar nu is het er plots toch van gekomen. Dat was even wennen voor De Vries. “Ik dacht wel: hoe begin ik in hemelsnaam? Nooit gedacht dat ik dit zou gaan doen, maar het bevalt super en het voelde voor mij als een mooie kans. Het zijn enorm leuke en gretige jongens om mee te werken en we lachen enorm veel. En dan sta ik ook nog eens naast ze op het podium, dat is best bizar. Met Quirine is er duidelijk ook een klik, want we hebben drie toernooien gespeeld samen en drie keer het podium gehaald. Ik geniet!”

Bekijk ook eens