Al een week lang siert een schitterend stadsstrand het centrum van Zutphen, waar verschillende scholen, bedrijven en verenigingen van hebben geprofiteerd. Aangejaagd door een fanatieke groep vrijwilligers vindt komend weekend het slotstuk plaats: de BetCity Queen & King of the Court National Series. De beste beachvolleybalteams in Nederland strijden dan om de felbegeerde kroon in een spectaculaire afvalrace tegen de klok.

Na twee reguliere stops van de BetCity Eredivisie Beach, waarin de EK-tickets werden verdeeld, is het weer tijd voor Queen & King of the Court. De Nationale Tour van deze snelle en meer urban variant van beachvolleybal komt voor het derde jaar op rij naar de Torenstad. Het publiek mag uitkijken naar weer een mooi deelnemersveld.

Sil Meijs met de voeten in het zand
Bij de mannen een breed deelnemersveld met veel teams die van elkaar kunnen winnen. Opvallende naam in het deelnemersveld is die van Sil Meijs. Onlangs maakte hij een mooie transfer in de zaal naar de Italiaanse topclub Modena, maar viel hij buiten de VNL selectie met het Nederlands Team. Hierdoor geeft hij zijn zomer een andere invulling en staat hij aankomend weekend staat hij met zijn voeten op het zand, samen met partner Lennaert Hogenhout. Thijmen Heemskerk is na een korte uitstap met Ruben Penninga, waarmee hij een EK-ticket hoopte te bemachtigen, weer terug bij zijn oude partner Mick Toet. Vorig jaar een team die veel podiumplekken wist te bemachtigen en ook nu in Zutphen één van de titelfavorieten. Young Guns Sonneville/van der Wel zijn ook weer van de partij en hebben aan de start van dit seizoen al meermaals bewezen een team te zijn waar rekening mee gehouden dient te worden.

Laura Overwater verdedigt haar titel
Winnares van vorig jaar, Laura Overwater, zal er alles aan doen om haar titel te prolongeren. Vorig jaar won ze in Zutphen met Esther Cramer, dit jaar probeert ze dat kunstje over te doen met Leanne van Vegten. De twee hebben qua puntenaantal in ieder geval de beste papieren; ze staan als eerste gerankt. Grootste uitdagers zijn Mila Konink en Desy Poiesz.Het nieuw gevormde koppel was al goed voor twee podiumplekken dit seizoen en lijkt steeds meer ritme te vinden in hun spel. Annemieke Driessen en Maren de Jong completeren de top drie. Zij wonnen twee weken terug het BVA Zonal evenement in Balikesir, Turkije, en hebben daardoor een behoorlijke sprong gemaakt op de ladder.

Bekijk ook eens