Aankomend weekend reist de BetCity Queen & King of the Court National Series af naar Tilburg. Één van de laatste kansen voor de Nederlandse teams om nog een kwalificatieticket te bemachtigen voor de BetCity Queen & King of the Court Royal Championships in Rotterdam. Het grootste evenement ooit in deze spectaculaire en inmiddels officieel erkende variant van beachvolleybal. Dat dit ticket leeft onder de teams, is duidelijk te zien aan het top deelnemersveld dit weekend op het mooie sportpark in Tilburg.

Bij de dames voeren Wies Bekhuis en Desy Poiesz de lijst aan. De meiden van Beachvolleybal Team Nederland zijn al zeker van deelname aan de Royal Championships, maar grijpen de National Series aan om zich daar optimaal op voor te bereiden. Evenals het Nederlands/Duitse duo Emma Piersma en Isabel Schneider. Esther Cramer en Laura Overwater staan er, dankzij hun overwinning in Zutphen, momenteel het beste voor bij de dames. Een goed resultaat in Tilburg kan hun dichterbij het laatste kwalificatieticket brengen. Er zijn door zowel de promotor als organisator in totaal vier wildcards uitgedeeld. Sophie van Gestel en Marloes Wesselink springen daarin het meeste in het oog. Zij zullen in Tilburg hun rentree maken.

Nijland/Verberne grote afwezigen bij de mannen

Bij de mannen ook een top deelnemersveld. De in Nederland nog ongeslagen Dirk Boehlé en Mees Sengers voeren de ranglijst weer aan, na een korte afwezigheid. Ook zij zullen het toernooi in Tilburg aanvliegen voor de beste voorbereiding op Rotterdam. Erik Nijland en Yannick Verberne nemen niet deel in Tilburg. De mannen staan er momenteel het beste voor in de QKOTC ranking, maar zullen aankomend weekend niet aantreden. Nijeboer/van Werkhoven en van der Loo/Lunsing zijn de grootste uitdagers voor Boehlé/Sengers. Ook bij de mannen zijn er vier wildcards verdeeld, onder andere voor lokale helden Niels Vermeulen en Tom Chermin.

Bekijk ook eens