In 2016 speelden Tom Feldkamp en Casper Haanappel soms een eredivisietoernooi en de andere keer weer in de eerste divisie. Dit seizoen is hun eerste keer volledig in de Eredivisie Beachvolleybal Tour en ze presteren al goed. Vorige week werden ze vierde in Vlissingen en ze staan vanmiddag in Sint Anthonis in de halve finale. ,,Onze doelstelling hebben we voor het seizoen bepaald: elke keer de tweede dag halen. We verrassen onszelf met de goede prestaties.”

De mannen van Beach Team Den Haag waren voor het seizoen ging starten heel realistisch. Tom: ,,We zijn toch een nieuw eredivisie team. Dus we hebben gezegd, we gaan elk toernooi voor de tweede dag. Je moet een haalbaar doel kiezen. Eerlijk gezegd had ik echt niet verwacht dat we het zo goed zouden doen.”

Casper vult zijn partner aan. ,,Er zijn een aantal teams waarvan we weten, het is fifty/fifty. Daar zien we kansen tegen en tot nu toe pakken we die wedstrijd steeds. Dat voelt goed. Maar het belangrijkste is dat we zelf ook echt merken dat we groeien. Teams waarvan we in de eerste ronde nog verloren, pakken we nu wel.”

Tom en Casper zijn erg tevreden met elkaar en vinden dat ze een goede match zijn. ,,We vullen elkaar goed aan en onze kracht is dat we altijd positief in het veld staan en ook positief naar elkaar zijn,” zo vertelt Tom. ,,We genieten van het spelletje en dan zien we wel hoe een duel en een toernooi loopt. We branden elkaar nooit af in het veld, discussiëren doen we pas na een wedstrijd.” Dat werkte ook in de kwartfinale weer erg goed. Daarin wonnen Tom en Casper op overtuigende wijze met 2-0 van Remko Hiemstra en Bas Markus.

Dat ze zo vooruit gaan, is te danken aan keihard werken. Casper: ,,We trainen drie keer per week met Beach Team Den Haag en spelen in het weekend, we zijn dus vijf dagen per week aan het beachen. Mooi toch. We gingen goed voorbereid van start, want we waren op trainingskamp geweest in Spanje. Daar hebben we de zaaldingen er al uitgeslepen. Maar toch had ik dit niet verwacht, gewoon al twee keer top vier.”

 

 

Bekijk ook eens