Een ware titanenstrijd. Dat werd de finale van de DELA eredivisie Beachvolleybal Tour in Utrecht. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen streden om het goud tegen Dirk Boehlé en Steven van de Velde. Dat zorgde voor een spektakelstuk van drie sets waarvan het massaal aanwezige publiek extreem genoot. Het werd 2-1 (21-18, 22-24, 15-11) voor de winnaars van Olympisch brons: Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen.

Alexander: ,,Mooi dat de eredivisie zo groeit, het stond hier gewoon rijen dik en de tribune was propvol. Mooi dat we het publiek een geweldige partij hebben gegeven, wat een goed niveau hebben Dirk en Steven. We moesten vol aan de bak om de winst te veroveren, ondanks de vliegende start.”

In de finale kwamen Alexander en Robert in de eerste set op een ruime voorsprong: 20-12. Maar Steven en Dirk knokten hard terug. ,,We maakten zelf wat fouten en ze gingen er in geloven. Gelukkig maakten we het alsnog af: 21-18. In de tweede set komen zij beter in het spel en gaat Steven nog meer blokkeren. Hij is heel dominant en ik vond het mooi om te zien hoe goed Dirk was, hij speelt zeer gecontroleerd. De eredivisie heeft dus een hoog niveau, dat is wel gebleken in Utrecht.”

Bekijk ook eens