Aankomend weekend komt de BetCity Queen & King of the Court National Series naar Tilburg. Na het internationale beachhandbaltoernooi Camelot op het beachveld in Tilburg, nemen nu de top beachvolleyballers van Nederland het zand over. Op zaterdag en zondag strijden zij in een spectaculaire afvalrace tegen de klok om de felbegeerde kroon.

Het kloppende hart van het evenement is het officiële wedstrijdveld in het Spoorpark bij Beach Tilburg. Hier komen zowel Nederlandse topspelers als veelbelovende talenten strijden om de overwinning. Buiten het wedstrijdveld vind je een bruisende festivallocatie met een relaxte sfeer en allerlei activiteiten. Dagelijks begint de eerste wedstrijd om 10.00 uur en de finale om 17.30 uur. Het gehele toernooi is gratis te bezoeken en toegankelijk voor iedereen. Kom en ervaar de perfecte mix van topsport en ontspanning!

Op zaterdag starten 15 mannenteams aan de poulefase van het toernooi. Drie teams per poule plaatsen zich voor de halve finale, waar uiteindelijk vijf teams van doorstromen naar de finale. Vorig jaar won Van Werkhoven de strijd in Tilburg samen met Nijeboer. Dit weekend gaat Van Werkhoven opnieuw voor de winst, dit keer met Van Hal. Andere herenteams die in actie komen zijn onder andere de winnaars van afgelopen weekend, Sonneville/Van der Wel, en Lipke/Sengers, Van Dijk/Hogenhout en Jozič/Moro.

Zondag is het de beurt aan de 15 damesteams. Deelnemende duo’s zijn onder andere Van der Made/Stok, Maiorano/Van Vegten, Bak/Gras en Van Essen/Tavenier. Veel van deze duo’s toonden zich afgelopen weekend in Zutphen al sterk door zich destijds te kwalificeren voor de finale.

Bekijk ook eens