Thijs Nijeboer en Thijmen Heemskerk gaan wij komende zomer niet meer samen in het veld zien. Na een succesvolle periode met Jannes van der Ham moest Thijs Nijeboer begin vorig jaar op zoek naar een nieuwe partner, nadat van der Ham zijn focus legde op het zaalvolleybal. Deze vond de Twentenaar in de 22 jarige Thijmen Heemskerk. Maar, zo blijkt, de samenwerking is van korte duur.

Één zomer maar stonden Thijs Nijeboer en Thijmen Heemskerk samen in het veld. De twee zagen bij aanvang voldoende progressie en waren vastberaden om dit een winter lang door te trekken met elkaar, zodat ze er voor deze zomer beter voor zouden staan. Dat gebeurde, de mannen trainden zich suf maar zagen de stijgende lijn, die in het begin zichtbaar was, stagneren. Nijeboer trok daarbij zijn conclusie.

‘’Als je merkt dat de rek er uit is, dan is het lastig om de trainingsarbeid met de volle overgave, die noodzakelijk is voor een goede prestatie, te verrichten. We trainden wekelijks zes keer met de bal en hingen daarnaast drie keer aan de gewichten. Als je dat niet meer met plezier doet dan zijn je weken gewoon lang. Als je met zo veel arbeid niet vooruit gaat, dan krab je je toch een beetje achter de oren van waar het nou aan ligt. Dit heeft er voor mij toe geleid dat ik geen andere keus zag dan het traject niet met Thijmen door te zetten. Thijs:  ‘’Ik merkte aan mijzelf dat het mijn eigen ontwikkeling ook in de weg ging zitten. Ik had te weinig vertrouwen in dat wij een goede zomer samen zouden draaien. Topsport is daarin vrij hard en ik vind dat ook aan mijn sponsoren verplicht ben om daarin ook moeilijke keuzes te maken. Zij ondersteunen mij om maximaal te presteren. Als ik dan in een samenwerking zit die naar mijn mening niet het maximale oplevert dan moet ik op zoek naar een een betere route. Ondanks dat het buiten het veld heel goed ging, en we echt wel klikten, versterkten we elkaar op het veld niet en liepen we elkaar zelfs een beetje in de weg. Het is heel spijtig, maar ik ben altijd eerlijk geweest over mijn doelstellingen. Ook dit jaar wil ik weer graag voor de medailles spelen, en dat zag ik gewoon niet gebeuren. Ik vond het lullig om de stekker er in het seizoen uit te trekken, dus trok ik voortijdig mijn conclusie.

Hoe en met wie Thijs komende zomer wel op het podium staat weet hij zelf ook nog niet. ‘’Ik heb Thijmen niet zomaar ingeruild voor iemand anders, want ik weet echt nog niet met wie ik ga spelen deze zomer. Die opties ga ik nu rustig onderzoeken. Ik vond dat dit twee aparte keuzes moesten zijn. Ik heb (nog) geen back-up. Dat zou ik tegenover Thijmen niet eerlijk vinden. Ik ben hard op zoek, heb wat lijntjes lopen. Maar er is nog helemaal niks zeker.’’

Bekijk ook eens