Het Letse beachvolleybalteam Samoilovs/Smedins is al lange tijd de nummer 1 van de wereldranglijst. De Letten presteren al jaren erg goed en werden FIVB World Tour Champion in 2013, 2014 en 2016. In 2015 werden ze Europees kampioen en vanavond strijden ze om de eerste titel van King of the Court. Aleksandrs Samoilovs, ook wel bekend als ‘the Lion King’, heeft er veel zin. ,,Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen vroegen ons hiervoor en we werden meteen enthousiast.”

The Lion King hoopt dat hij en zijn partner Janis Smedins de eerste officiële King of the Court worden. ,,Dat past natuurlijk ook mooi bij mijn bijnaam. Ik vind het heel goed dat Nederland hiermee de sport weer op de kaart zet en op een nieuwe manier. Alle topteams gebruiken het op de training, maar nu wordt het echt serieus. Ik weet zeker dat het een hele vermakelijke competitie oplevert.”

Aleksandrs durft het niet aan om een favoriet te benoemen. ,,Normaal weet je wat andere teams kunnen en of je tegen ze op kan, maar met deze spelvorm is dat niet in te schatten. Het gaat spektakel opleveren met vijf sterke teams en we hebben er heel veel zin in. Heel mooi dat er steeds meer nieuwe vormen van volleybal bedacht worden en dit gaat een hele gave beachvolleybal show opleveren. Ik ben dan ook heel blij dat we mee mogen doen. We gaan voor die eerste titel!”

Bekijk ook eens