Laura Bloem en Marloes Wesselink weer in actie in eredivisie

Een week geleden vierde Laura Bloem groot feest, ze ronde haar studie geneeskunde af en is nu officieel dokter. Komend weekend staat ze met haar voeten in het zand, want samen met Marloes Wesselink ontving ze de wildcard voor het eredivisie toernooi in Arnhem. Vorig jaar werden ze in de Rijnstad nog tweede ,,We zijn er trots op dat we de wildcard kregen, nu kunnen we weer lekker spelen. We hebben daar zo veel plezier in.”

Laura en Marloes, ze staan bekend als een extreem enthousiast duo. In het veld enorm fanatiek en altijd uitgebreid samen feestvieren bij gescoorde punten. Ook is er een grote Bloem/Wesselink supportersgroep, herkenbaar aan de blauwe petten. Grote kans dat die in Arnhem ook te spotten zijn. Laura: ,,De wildcard biedt ons de mogelijkheid om mee te blijven doen en het is leuk om te merken dat de Nevobo en de organisatie ons nog steeds als meerwaarde zien voor de eredivisie. Dat willen we ook belonen en wat moois laten zien. En Arnhem voelt een beetje als een thuiswedstrijd voor ons, Doetinchem is er vlakbij.”

Ze hebben niet echt een doelstelling of bepaalde verwachtingen voor het eerste weekend van de Eredivisie Beachvolleybal Tour in Arnhem. ,,We spelen weer met dezelfde instelling als de afgelopen twee jaar, het draait om plezier in het veld. We vinden het vooral veel te leuk om te stoppen dus we gaan net zo lang door totdat we er geen plezier meer in hebben. Beachvolleybal is genieten. We hebben in januari op het NK indoor laten zien dat we het nog kunnen samen, we wonnen daar de titel. Dat geeft ons veel vertrouwen. Al wordt het wel even inkomen op het eerste buitentoernooi.”

Bekijk ook eens