Op het DELA NK Beach zijn er twee damesteams die veel indruk maakten op de eerste dag van het hoofdtoernooi. Joy Stubbe en Marleen van Iersel wonnen drie duels achter elkaar en plaatsen zich daarmee op overtuigende wijze voor de halve finale. Ook Katja Stam en Julia Wouters van Beachvolleybal Team Nederland wonnen drie keer en staan morgen in de halve finale.

Stubbe en Van Iersel boekten op de eerste dag van het hoofdtoernooi drie solide overwinningen. Vanmorgen vroeg waren ze met 21-14 en 21-11 van Bjorna Gras en Robin van de Velde. Daarna stonden ze tegenover de jonge talenten van de Kadijk Beach University, Raisa Schoon en Emi van Driel. In de eerste set maakten die het de favoriet erg lastig, maar uiteindelijk werd het 23-21 en ging het snel in de tweede set met 21-13.

In de derde wedstrijd stonden ze tegenover Laura Bloem en Jolien Sinnema van Beachvolleybal Team Nederland, die ook al twee keer wonnen. Stubbe en Van Iersel lieten sterk spel zien en wonnen met 21-15 en 21-15 en plaatsten zich daarmee direct voor de halve finale van zondagmiddag. Bloem en Sinnema kunnen ook nog zo ver komen via de herkansing op zondagochtend.

Katja Stam en Julia Wouters zorgden misschien wel voor de verrassing van de dag. De talenten van Beachvolleybal Team Nederland wonnen vanmorgen eerst met 2-0 van Juliette van Duijnhoven en Floor Berden, waren met 2-1 te sterk voor Ana Rekar en Lauri Luijken en makten wederom indruk met hun sterke spel tegen Mexime van Driel en Flore Gravesteijn: 21-12 en 21-18. Samen met Stubbe en Van Iersel dus het te kloppen team morgen op de finaledag van het DELA NK Beach.

Bekijk ook eens