Joy Stubbe en Marleen van Iersel hebben de DELA Eredivisie Beach Utrecht op hun naam geschreven. De beachvolleybalsters wonnen op overtuigende wijze, ze verloren geen enkele set en moesten alleen in de eerste set van de finale, tegen Sophie van Gestel en Marloes Wesselink, diep gaan. Bij de mannen ging de zege naar Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst. In een spectaculaire finale wonnen ze met 2-1 van de Brazilianen Neilton Moises Santos Merces en Harley Marques Silva.

Stubbe en Van Iersel kwamen voor het eerst dit seizoen in actie tijdens de DELA Eredivisie Beach en ze waren blij dat ze tussen alle toernooien in het buitenland nu weer eens voor het eigen publiek speelden. Ze begonnen in de kwartfinale tegen Emi van Driel en Raisa Schoon. Dat leverde een mooie strijd op waarin Stubbe en Van Iersel op de belangrijke momenten hun klasse toonden: 21-17 en 21-18. In de halve finale stond Van Iersel tegenover twee oud-teamgenoten te staan waarmee ze in het verleden Europees kampioen werd: Sanne Keizer en Madelein Meppelink.

De wedstrijd tussen de twee internationale topteams werd heel spannend, wederom sloegen Stubbe en Van Iersel op de essentiële momenten toe: 21-16 en 21-19 en daarmee was de finale een feit. In de strijd om de titel rekenden ze af met Van Gestel en Wesselink. In de eerste set moesten ze daar wel diep voor gaan, die eindigde na een spannende slotfase in 25-23. In de tweede set waren Stubbe en Van Iersel duidelijk een maatje te groot, ze wonnen met 21-14. Stubbe keek tevreden terug: “We hebben goed gespeeld hier in Utrecht, we hadden in alle duels weinig fouten achter elkaar. We waren erg geduldig en zagen alle tegenstanders als goede spelers waardoor we hard voor elk punt moesten werken. Complimenten aan de organisatie, het was weer een supertoernooi.”

Keizer en Meppelink veroverden het brons, ze wonnen in de kleine finale van het Duitse topteam Borger / Kozuch.

De finale bij de mannen ging tussen Bouter / Varenhorst van Beachvolleybal Team Nederland en de grote verrassing van het toernooi: Neilton Moises Santos Merces en Harley Marques Silva. De Brazilianen waren in de halve finale te sterk voor de grote favoriet: Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. Het publiek was er even stil van, de teleurstelling was groot. Bouter en Varenhorst lieten zich uiteindelijk niet aftroeven door de Brazilianen, maar het massaal aanwezige publiek kreeg wel een spannende finale met drie sets voorgeschoteld.

In de beslissende derde set was de lange Varenhorst met zijn sterke blokkering heel belangrijk. Bouter was verdedigend erg sterk en beide spelers van Beachvolleybal Team Nederland waren foutloos in de derde set en die veroverden ze dan ook zeer overtuigend met 15-6. Varenhorst was blij met de eindzege en blikte meteen vooruit. “We hebben lekker gespeeld en het is geweldig om in Utrecht te mogen spelen voor een geweldig, enthousiast publiek. Dit smaakt naar meer, super dat we over ruim een maand tijdens het DELA EK Beach op de Neude in deze stad spelen.”

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen herstelden zich van de zure nederlaag in de halve finale. Ze veroverden het brons door Kjeld Broekema / Erik van der Schaaf te verslaan in de ‘troostfinale’

Bekijk ook eens