In het The Hague Beach Stadium hebben Joy Stubbe en Marleen van Iersel de Nederlandse titel gepakt. Ze wonnen in de finale met 2-1 (21-16, 19-21, 15-7) van Jolien Sinnema en Laura Bloem. Bij de heren ging de nationale titel naar Dirk Boehlé en Steven van de Velde. Ze waren met 21-17 en 21-9 te sterk voor Tom van Steenis en Ruben Penninga.

De finale van de dames leverde een spannende strijd op. In de eerste set begonnen Stubbe en Van Iersel ijzersterk, ze namen rap een 8-4 voorsprong na twee blokpunten van Stubbe. Ze speelden vol overtuiging en Bloem en Sinnema van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) hadden geen antwoord op het felle spel. Het werd 21-16 voor Stubbe en Van Iersel.

In de tweede set liep het anders, nu was de start voor de BTN-dames. Bloem en Sinnema varieerden meer qua spel en speelden veel tactischer. Dat leverde ze de setwinst op met 19-21. Een beslissende derde set volgde, die werd nooit spannend door de sterke service van Van Iersel. Met dat wapen werd het verschil gemaakt: 15-7. Stubbe en Van Iersel vielen elkaar blij in de armen en vierden de nationale titel uitgebreid. Stubbe: “Deze titel is zo lekker, we zaten in een dipje de laatste tijd maar speelden nu eindelijk weer met veel energie. Zoals we het willen. Heerlijk om het seizoen zo te eindigen.”

Dirk Boehlé en Steven van de Velde werden in 2015 al Nederlands kampioen en dat zijn ze in 2018 weer. De mannen, die dit seizoen niet veel in de DELA Eredivisie Beach in actie kwamen omdat ze veel op de World Tour speelden, wonnen in de finale op zeer overtuigende wijze van Tom van Steenis en Ruben Penninga. In de eerste set ging het nog even gelijk op, maar Boehlé en Van de Velde hadden de regie duidelijk in handen. Ze wonnen de eerste set met 21-17 en in de tweede set van de finale denderden ze compleet over de mannen van Beachvolleybal Team Nederland heen: 21-9. Boehlé was enorm trots. “Heel mooi dat we hier onze tweede titel veroveren. We hebben het hier echt laten zien.”

Bij de dames ging het brons naar Marloes Wesselink en Sophie van Gestel, in de kleine finale waren ze met 2-1 te sterk voor Katja Stam en Julia Wouters. Bas Verpoorten en Eargenell Dearney de Cuba veroverden het brons bij de heren, ze hoefden daar niet voor in actie te komen. Door een blessure kon Robert Meeuwsen niet starten in de halve finale en Brouwer en Meeuwsen speelden dus ook niet om het brons.

Bekijk ook eens