Het beachvolleybalseizoen zit er bijna op en wordt op 24, 25 en 26 augustus afgesloten met het DELA NK Beach in en rond het The Hague Beach Stadium. Het belooft een spannende strijd te worden om de nationale titel, alle topteams zijn aanwezig inclusief de duo’s van Beachvolleybal Team Nederland. Er komen sowieso twee nieuwe kampioenen, die van 2017 spelen niet meer samen en zullen de titel dus niet verdedigen. De toegang is gratis, dus kom naar het DELA NK Beach op het Scheveningse strand.

Bij de heren is er een duidelijk favoriet, maar vorig jaar lukte het de grote favoriet niet om de Nederlandse titel te veroveren. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zullen nu dan ook extra gemotiveerd en scherp zijn om dat niet nog een keer te laten gebeuren. Op het DELA NK Beach 2018 zijn ze als eerste geplaatst en de mannen van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) willen de titel terug. Ze moeten dan wel met een aantal outsiders voor de titel afrekenen, iedereen zal tegen Brouwer en Meeuwsen voor een stunt willen vechten. In 2017 werden Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst kampioen, maar dat BTN-duo doet nu niet mee.

Dirk Boehle en Steven van de Velde werden in 2015 verrassend Nederlands kampioen, het gretige duo zal na een jaar waarin ze veel internationaal in actie kwamen nu in hun eigen Scheveningen wat willen laten zien. Ook de verrassing van de DELA Eredivisie Beach 2018 wil het seizoen in stijl afsluiten. Casper Haanappel en Stefan Boermans, die pas sinds dit seizoen een duo vormen en Boermans speelt nog maar kort beachvolleybal, stonden al meerdere keren op het podium en daar gaan ze op het DELA NK Beach weer voor. Jannes van der Ham is geblesseerd, zijn partner Sven Vismans komt in actie met Michiel van Dorsten. Wie weet kunnen die twee gaan verrassen.

Ook bij de dames wordt het een mooie strijd om de Nederlandse titel. Madelein Meppelink en Sophie van Gestel veroverden in 2017 de titel, beiden maken daar nu weer kans op maar wel met een andere partner. Meppelink en Sanne Keizer werden in juli Europees kampioen in Den Haag en willen hun sterke debuutjaar bekronen met de nationale titel. De BTN-dames moeten dan wel afrekenen met hun trainingsmaatjes Laura Bloem en Jolien Sinnema.

Nog een titelkanditaat: Joy Stubbe en Marleen van Iersel. Allebei werden ze al eens Nederlands kampioen en in een wisselvallend seizoen qua prestaties, zullen ze extreem gretig zijn om met de Nederlandse titel te eindigden. Sophie van Gestel kan haar titel verdedigen, ze komt in actie met Marloes Wesselink. In de DELA Eredivisie Beach veroverden ze dit seizoen al meerdere keren het goud. Niet te vergeten: de grote talenten van de Kadijk Beach University: Raisa Schoon en Emi van Driel. Spektakel gegarandeerd dus op het Scheveningse strand.

De top acht van Nederlands is automatisch geplaats voor het hoofdtoernooi van het DELA NK Beach 2018. Op vrijdag wordt het kwalificatietoernooi gespeeld, dat wordt gespeeld in 8 poules van 3 teams. Acht teams plaatsen zich die dag ook voor het NK.

Bekijk ook eens