Het is morgen zo ver! De ontknoping van het beachvolleybalseizoen start vrijdag met de kwalificaties voor het DELA NK Beach. Laura Bloem is er klaar voor en wil vanaf zaterdag op het NK nog een keer knallen samen met haar partner Jolien Sinnema. De dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) groeiden tijdens hun eerste seizoen gestaag als teams en ze hopen dat komend weekend te bekronen met de Nederlandse titel. Bloem: “We gaan alles geven voor die eerste plek op het NK.”

Voor Laura Bloem is het haar eerste seizoen als speelster van BTN en als professioneel beachvolleybalster. Ze speelde voorheen altijd als blokkeerster, maar is door bondscoach Richard de Kogel omgeschoold tot verdedigster. Dat bleek ze razendsnel op te pikken. Met Sinnema beleefde ze een interessant en leerzaam in de World Tour. Bloem: “Ik kijk hee positief terug op het seizoen. De doelstellingen die we in het begin hadden gesteld waren realistisch en ik ben heel tevreden met de progressie tot nu toe.”

Toch begon het niet ideaal voor het BTN-koppel: “Het begin was zwaar vanwege de korte voorbereiding en een aantal blessures, maar ook dat hadden we ingecalculeerd en daar zijn we als team goed mee om gegaan. Ik ben blij met de stappen die we tot nu toe hebben gemaakt en kijk uit naar het NK en ook naar het naseizoen in oktober.”

Bloem is blij dat ze tijdens het DELA NK Beach weer op het Scheveningse zand in actie komen en ze denkt dat het een interessant toernooi wordt. “Ik verwacht echt een strijd van hoog niveau op het strand van Scheveningen. Ik denk dat er dit jaar een brede top staat.” Ze ziet dan ook meerdere serieuze kandidaten voor de Nederlandse titel. “Natuurlijk zijn de andere internationaal spelende teams onze concurrenten,” zo kijkt Bloem vooruit op de titelstrijd.

Maar er zijn meer kapers op de kust. “Onze BTN-collega’s Madelein Meppelink en Sanne Keizer en Joy Stubbe en Marleen van Iersel zijn zeker grote concurrenten, maar ook de eredivisie teams die dit jaar om de EK wildcard streden zetten een goed niveau neer. Dus het wordt zeker een mooie en spannende strijd.” Waarom gaan Bloem en Sinnema de nieuwe Nederlands kampioen worden? Daar heeft Bloem een professioneel antwoord op: “We gaan vooral wedstrijd voor wedstrijd spelen. We weten wat we kunnen en daar leggen we onze lat neer.”

Bekijk ook eens