In 2015 veroverden ze in de eredivisie nog op overtuigende wijze de wildcard voor het WK beachvolleybal in eigen land en waren ze het te kloppen team, maar vorig seizoen speelden ze niet veel meer. Daniëlle Remmers en Michelle Stiekema kozen meer voor hun maatschappelijke carrière en trainden niet veel meer. Maar tijdens de DELA Eredivisie Beach in Arnhem zijn ze weer van de partij. “We willen gewoon lekker genieten van het spelletje.” 

Met die insteek kun je ver komen, zo bleek vandaag wel in Arnhem. Remmers en Stiekema wonnen in de poule beide wedstrijden en daardoor zijn ze rechtstreeks door naar de kwartfinale van zondagochtend. Hoe staan ze in het toernooi? “We hebben helemaal geen doel. We zijn hier vooral om weer lekker te spelen en samen te genieten van het spelletje,” zo vertelt Stiekema na de eerste dag in Arnhem. “Het was een leuke eerste dag, het voelt meteen heel vertrouwt. We dachten eigenlijk wel dat we niet goed genoeg meer zouden zijn en dan win je twee keer.”

Ze begonnen met een bijzondere wedstrijd tegen hun goede vriendinnen Sophie van Gestel en Marloes Wesselink, die in Vlissingen de eerste DELA Eredivisie Beach van het seizoen op hun naam schreven. “Heel erg mooi en leuk om tegen die twee te spelen. We zijn hele goede vriendinnen en trainen samen. Wij verliezen eerlijk gezegd altijd vrij dik van ze op de training, ik gaf ons dan ook vijf procent kans om te winnen. Des te leuker om dan te winnen.”

Het werd 21-19 en 21-19 voor Remmers en Stiekema. In de strijd om de poulewinst stonden ze op het Velperplein tegenover Mexime van Driel en Flore Gravesteijn. Weer werd het een minimale overwinning: 23-21 en 21-19 voor de ervaren speelsters. Morgen staan ze in de kwartfinale en kunnen ze verder genieten. “We zijn wel een stuk minder fit en doen het vooral omdat we het zo leuk vinden. We hebben onszelf al enorm verrast met deze twee overwinningen.” 

Bekijk ook eens