Het gaat een spectaculaire strijd worden op de Markt in Eindhoven om de DELA Eredivisie Beach titel. Zowel bij de dames als bij de heren doet er een sterk deelnemersveld mee met veel internationale spelers. Sanne Keizer en Madelein Meppelink van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) gaan voor hun eerste titel van 2018, maar moeten dan wel afrekenen met een aantal sterke concurrenten inclusief een Spaans duo. Bij de heren doen de Belgen Dries Koekelkoren en Tom van Walle mee, een internationaal topteam. De wedstrijden zijn gratis te bezoeken.

    In Eindhoven ligt het Centre Court op een geweldige plek midden in het centrum: op de Markt. De overige velden liggen bij het complex van Hajraa, Sportpark De Hondsheuvels. Het gaat een interessant weekend worden bij de dames, want er doen veel sterke teams mee. Sanne Keizer en Madelein Meppelink van BTN zijn gretig en willen in Brabant hun eerste titel van het seizoen veroveren. Maar dat zal zeker niet makkelijk gaan, want er zijn veel topteams die ook alles geven voor de eindzege.

    Sophie van Gestel en Marloes Wesselink, die al meerdere finales speelden dit seizoen, doen mee in Eindhoven. En dan is er ook nog een Spaans topteam van de partij: Liliana/Elsa. In voorbereiding op het DELA EK Beach spelen ze alvast een toernooi in Nederland. Ook Emi van Driel en Raisa Schoon doen mee en Danielle Remmers en Michelle Stiekema kregen net als Danique Timmermans en Hannah van Esch een wildcard.

    Ook bij de heren is er een uitgesproken favoriet voor het toernooi in Eindhoven. Dat zijn de Belgen Dries Koekelkoren en Tom van Walle, die de afgelopen drie jaar in het internationale circuit enorm groeiden en nu, mede dankzij hun Nederlandse trainer Michiel van der Kuip, tot de wereldtop behoren. De Belgen willen in juli hoge ogen gooien op het EK in Nederland en zullen in Eindhoven met niets minder dan de titel tevreden zijn.

    Ze moeten dan wel afrekenen met Mees Blom en Yorick de Groot van Beachvolleybal Team Nederland en met Jannes van der Ham en Sven Vismans, die vol voor de zege gaan in Eindhoven en daarmee extreem dichtbij plaatsing voor het EK kunnen komen. Ook doen er twee ‘oude bekenden’ mee. In Eindhoven stappen Daan Spijkers en Tim Oude Elferink weer in het zand, ze kregen een wildcard van de organisatie.

    Bekijk ook eens