Op 9 en 10 juli barst de strijd om de titels in de Nightwatch Eredivisie Beach los in Almelo. Almelo is al jaren niet meer weg te denken als speelstad van de meest prestigieuze beachvolleybalcompetitie van Nederland. Op het Marktplein en bij Zwembad het Sportpark zal worden gestreden om de felbegeerde titels. Niemand minder dan Stefan Boermans zal zijn opwachting maken.

Almelo zal aankomend weekend gastdame zijn van de Nightwatch Eredivisie Beach. Het Centre Court ligt op het Marktplein, voor restaurant Nielz. De twee bijvelden liggen bij Zwembad het Sportpark. Vorig jaar was er rondom het Centre Court een verhoogd terras, dit jaar zal hxet terras van restaurant Nielz pal naast het veld liggen.

Stefan Boermans, momenteel één van de grote blikvangers binnen het Nederlandse beachvolleybal, kijkt uit naar het spelen voor zijn thuispubliek. ‘’Zoals Herman Finkers zegt: ene stoplicht op rood, de ander op groen. In Almelo is altijd wat te doen. Zonder dollen, ik kijk erg uit naar dat ik eindelijk weer kan spelen voor vrienden en familie in Twente.’’ De geboren Tukker treedt in Almelo aan met zijn maat Matthew Immers, waar hij deze week nog mee in Gstaad speelt. Daar zal hij tussen de absolute wereldtop zijn titel van vorig jaar proberen te verdedigen. Mocht het zover komen dat de twee inderdaad in de finale staan, dan spelen ze niet in Almelo.

Deelnemersveld mannen

Het moge duidelijk zijn dat Boermans met zijn maat Matthew Immers de gedoodverfde favoriet is voor de titel in Almelo. Zij zullen op zondag instromen, vanwege het toernooi wat ze spelen in Gstaad. Thijmen Heemskerk en Mick Toet staan als tweede geplaatst. De mannen van Beach Team Den Haag schopten het al drie keer achtereenvolgens tot de finale, maar wisten de titel nog niet te grijpen. Ook Jannes van der Ham en Thijs Nijeboer zijn weer van de partij. De twee mannen vormen dit jaar na een korte afwezigheid weer een team en wisten in Boskoop te winnen. In Griekenland deden zij afgelopen week een poging tot het binnentreden van de World Tour die daar werd georganiseerd, maar helaas kwamen ze niet door de kwalificatie heen. Deze week dus gewoon weer te bewonderen op de Nederlandse velden.

Deelnemersveld dames

Bij de dames een hoog niveau in de breedte. Veel sterke teams die deelnemen in Almelo. Mexime van Driel en Emma Piersma voeren de ranglijst aan. Zij krijgen niet alleen concurrentie van de in vorm verkerende Pleun Ypma en Emi van Driel, maar ook onder andere van het Australische duo Phoebe Bell en Nikki Laird. De twee meiden bereiden zich in Nederland voor op de komende World Tour evenementen in Europa en krijgen wederom de wildcard van organisator Sportworx. Terug van weggeweest is Wies Bekhuis. Na haar toernooiwinst in Heerenveen heeft zij niet meer in Nederland gespeeld. Dit weekend weer te bewonderen met haar maatje Iris Reinders.

Bekijk ook eens