Aankomend weekend een bijzondere editie van de BetCity Eredivisie Beach, de Grand Slam in Utrecht. Voor de Stadsschouwburg nemen de beste beachvolleyballers van ons land het tegen elkaar op voor de felbegeerde titels. Onder andere topteams Stam/Schoon en Brouwer/Meeuwsen voegen zich in het deelnemersveld.  De laatste kans om hen in Nederland te zien spelen, voordat het EK start.

In 2016 was Utrecht ooit de eerste locatie waar organisator Sportworx een Eredivisie toernooi organiseerde. Zeven jaar later en vele evenementen verder is het nog altijd een terugkerende locatie voor de BetCity Eredivisie Beach. Vele Nationale en internationale toppers wisten in die afgelopen zeven jaar de weg naar de Domstad te vinden. Ook dit jaar is er weer een mooi deelnemersveld.

Stam/Schoon het gehele weekend te bewonderen
Bij de dames is er één team die er met kop en schouders bovenuit steekt. Katja Stam en Raisa Schoon, momenteel ons beste Nederlandse damesteam, zullen dit weekend in Utrecht niet alleen hun kunsten vertonen, maar ook delen. Naast hun deelname geven zij namelijk op zaterdagavond twee clinics aan leden van de lokale beachvolleybalvereniging uit Utrecht, The Sport Box. De grootste uitdagers in het speelveld dit weekend voor Stam/Schoon zijn trainingsmaatjes Bekhuis/Broring en van Driel/Piersma. Wies Bekhuis zal er alles aan doen om haar titel vorige week in Almelo met succes te verdedigen.

Instroom op zondag voor Brouwer/Meeuwsen
Bij de mannen een iets ander schema ten opzichte van het damestoernooi. Dit heeft alles te maken met de instroom op zondag van topteam Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. Bij uitstek dé favorieten voor de titel in Utrecht. Het is voor Utrechter Robert Meeuwsen een mooie gelegenheid om zijn kunsten voor familie en vrienden te vertonen. Ze zullen onder andere worden uitgedaagd door Groeneveld/van der Loo en Nijland/Verberne. De talentvolle mannen van Beachvolleybal Team Nederland zijn de nummers twee en drie van de ranking. Maar ook de grote spelers uit Arnhem, Thijmen Heemskerk en Mick Toet, kunnen het ieder team lastig maken en zijn daarom een team om in de gaten te houden dit weekend.

Bekijk ook eens