Door de blessure van Sophie van Gestel werd gevraagd of ze misschien klaarstond om een gelegenheidsduo te vormen met Madelein Meppelink. Daar hoefde Sanne Keizer niet lang over na te denken. Ze speelden dit weekend samen de eredivisie in Utrecht en starten donderdag aan de DELA Open in Den Haag. Sanne: ,,Dit spelletje zit gewoon echt in mijn DNA. Heerlijk om weer op hoog niveau te spelen, deze kans is heel gaaf.”

Ze werd gevraagd of ze klaarstond om twee toernooien met Madelein Meppelink te spelen. Die kans liet ze natuurlijk niet voorbij gaan. ,,Ik ben altijd wel blijven beachen, dus dit is heel erg leuk. Beachvolleybal zit in mijn DNA, ik kan niet echt zonder. Het was wel kort voor de toernooien dat ik gevraagd werd, dus ik ben zeker nog niet volledig fit. Het is fijn dat ik toch merk dat ik al een heel eind kom met mijn basis.” Dat liet ze zien in Utrecht, waar ze met Madelein in de kwartfinale verloor van het Duitse topteam Borger/Kozuch en dus vijfde werd.

Donderdag spelen ze weer verder, ze starten dan op de DELA Open in Den Haag. Sanne heeft er al veel zin in. ,,Ik liet in Utrecht al zien dat ik nog genoeg in huis heb. In mijn koppie zit het wel goed, fysiek is het nog wel pittig. Zeker tegen echte topteams is het aanpoten, zo ook tegen Borger en Kozuch net. Ik heb genoten van het toernooi in Utrecht, maar moet dit verlies even verwerken. De pure wil om te winnen zit ook in mijn bloed, dus dan is dit zuur. Maar we zetten door en gaan proberen zo ver mogelijk te komen in Den Haag.”

In Den Haag zal Sanne samen met Madelein tegen meer internationale topteams strijden. ,,Dat wordt mooi maar ook hard werken. Je zag vandaag dat ik duidelijk nog wat te kort kom. Een mooie uitdaging om de basis nog te kweken in hele korte tijd. Het was heerlijk om met Madelein in het veld te staan en weer op topniveau te spelen. Deze sport smaakt altijd naar meer.”

Bekijk ook eens