Op het strand van Scheveningen barst dit weekend een spannende strijd los op het DELA NK Beachvolleybal. In en rond het Beach Stadium gaan de beste beachvolleybalteams van dit seizoen strijden om de Nederlandse titels. Bij de mannen gaan Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, winnaars van Olympisch brons, voor het goud. Zij zijn de grote favoriet. Bij de vrouwen wordt het interessant, er zijn meerdere teams die aanspraak kunnen maken op de nationale titel. De finales worden gespeeld op zondagmiddag 3 september.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen beleefden internationaal een wisselvallig seizoen, mede door blessureleed. Maar anderhalve week geleden veroverden ze wel het brons op het EK in Letland. Op het DELA NK gaan ze voor maar 1 ding: de titel. Ze moeten dan wel afrekenen met een aantal geduchte tegenstanders. Christiaan Varenhorst speelt met Jasper Bouter, ze werden in de Eredivisie afgelopen weekend al tweede op hun eerste toernooi samen.
Ook Mees Blom en Ruben Penninga zullen er alles aan doen om een goed resultaat te boeken.

Maar naast deze drie duo’s van Beachvolleybal Team Nederland mag er ook veel verwacht worden van Dirk Boehle en Steven van de Velde. De mannen lieten dit seizoen in de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour al heel vaak hun klasse zien en wonnen meerdere titels. Dat geldt ook voor Jannes van der Ham en Sven Vismans. Een mooie strijd dus op het DELA NK Beach bij de mannen.

Bij de vrouwen zijn er veel teams die op het podium kunnen belanden. Madelein Meppelink en Sophie van Gestel van Beachvolleybal Team Nederland gaan voor de titel, maar ze moeten dan wel met een aantal teams in vorm afrekenen. Zo veroverden Emi van Driel en Raisa Schoon afgelopen zondag zilver op het EK onder 18 jaar, ze verkeren dus in topvorm, en in de Eredivisie pakten ze al meerdere titels. Ook Marloes Wesselink en Laura Bloem blijven een team dat niet onderschat mag worden, met hun spelplezier en basisniveau maken ze het elk team lastig.

En dan doen ook Joy Stubbe en Jolien Sinnema nog mee, de dames van Beachvolleybal Team Nederland hebben zich dit seizoen erg goed ontwikkeld en willen dat op het NK bekronen. Ook de routiniers Annemieke Driessen en Ilke Meertens gaan voor een goede prestatie op het laatste toernooi. En een verrassend team zou wel eens hoge ogen kunnen gooien. Marleen van Iersel zat zonder partner omdat Manon Flier besloot te stoppen. Op het NK doet Van Iersel toch mee. Haar oude maatje, Sanne Keizer, wilde wel met haar strijden op het Scheveningse zand.

Bekijk ook eens