De DELA Eredivisie Beach keert terug in Groningen. Na het succes van 2017 wordt er komend weekend weer op een prachtlocatie gespeeld: op de Grote Markt met als achtergrond de Martinitoren. Bij zowel de heren als de dames doen er veel topteams mee, het wordt een spannende strijd om de titel. Bij de dames valt zondag ook de beslissing in de race om de felbegeerde EK-wildcard.

Het Centre Court ligt net als vorig jaar weer op de Grote Markt, hartje Groningen. Een iconische plek die garant staat voor prachtige plaatjes met de Martinitoren op de achtergrond. De overige twee velden liggen bij DIO/Bedum. Christiaan Varenhorst keert op zondag terug in Groningen, de plaats waar hij als topsporter begon in de zaal bij Lycurgus. Met Jasper Bouter speelt hij doordeweeks nog de World Tour in Polen en daarna komen de mannen van Beachvolleybal Team Nederland naar Groningen voor niets minder dan de titel.

Ook Dirk Boehle en Steven van de Velde stromen zondag in, ze spelen doordeweeks ook op de World Tour in Polen. Jannes van der Ham en Sven Vismans, die sinds zondag zeker zijn van deelname aan het DELA EK Beach in eigen land, willen op de Grote Markt laten zien waarom ze op het EK spelen en gaan vol voor goud. Het wordt dus een spannende strijd met veel internationaal actieve teams.

Onknoping EK-wildcard

Bij de vrouwen staat er meer op het spel dan alleen de titel. Drie teams strijden nog om de felbegeerde wildcard voor het EK. Emi van Driel en Raisa Schoon, Sophie van Gestel en Marloes Wesselink en Mexime van Driel en Flore Gravesteijn maken nog kans. Drie teams die met elkaar het gaan uitvechten, spektakel gegarandeerd in Groningen!

Ook het Nieuw-Zeelandse team Alice Bain / Julia Tilley doet mee. Zeker de moeite waard om komend weekend op de Grote Markt en in Bedum te kijken naar beachvolleybal op het hoogste niveau. De toegang is gratis.

Bekijk ook eens