Het gaat een spannende strijd worden tijdens de DELA Eredivisie Beach in Arnhem. Op 26 en 27 mei doen er veel sterke duo’s mee inclusief teams die de laatste tijd veel internationaal speelden. Jolien Sinnema en Laura Bloem van Beachvolleybal Team Nederland willen in eigen land de titel veroveren, zoals ze dat op Tweede Pinksterdag ook in Zwitserland deden. Bij de heren wordt er veel verwacht van Dirk Boehle en Steven van de Velde.

Jolien Sinnema en Laura Bloem zijn als eerste geplaatst voor de DELA Eredivisie Beach in Arnhem en willen die status waarmaken. De dames van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) zijn in vorm, de laatste weken lieten ze mooie resultaten zien in de World Tour en ze kregen van de Zwitserse beachvolleybaltour een wildcard voor het toernooi van Geneve. In het pinksterweekend maakten ze die wildcard meer dan waard, ze wonnen het sterk bezette toernooi door in de finale met 2-1 te winnen van het Canadese duo Bukovec/Gordon.

In Arnhem zullen Sinnema en Bloem alles moeten geven om de titel te veroveren, want Marloes Wesselink en Olympiër Sophie van Gestel doen ook mee en gaan voor hun tweede eindzege in de DELA Eredivisie Beach. De concurrentie is groot in de Rijnstad, Emi van Driel en Raisa willen hun titel van 2017 prolongeren en dan zijn er ook nog een aantal outsiders zoals Katja Stam en Julia Wouters (talenten van BTN) en Mered de Vries en Quirine Oosterveld.

Bij de mannen kan het zo maar eens dezelfde finale worden als in 2017. Dirk Boehle en Steven van de Velde doen voor het eerst dit seizoen weer mee in de Eredivisie, de afgelopen tijd was dit duo zeer actief op de World Tour met mooie resultaten zoals brons in Aalsmeer en een vijfde plek op het toptoernooi in Luzern. Nu gaan ze voor het eerst weer in de eredivisie strijden om de titel. In 2017 verloren ze op het Velperplein in de finale van Sven Vismans en Jannes van der Ham, volgt een jaar later revanche?

De DELA Eredivisie Beach wordt net als in 2017 op twee locaties gespeeld in de hoofdstad van Gelderland. Het hoofdveld ligt op het Velperplein, hartje Arnhem. Ook wordt er gespeeld bij A-Beach Valkenhuizen. Ook de BTN-talenten Mees Blom en Yorick de Groot komen in actie in de Rijnstad. En kan de verrassing van de Eredivisie in Zutphen, debutant Stefan Boermans met zijn partner Casper Haanappel, wederom het podium behalen? Het zal komend weekend blijken in Arnhem! Alle wedstrijden zijn gratis te bekijken.

Bekijk ook eens