De DELA Eredivisie Beach wordt komend weekend in Eindhoven gespeeld. Sophie van Gestel kijkt er enorm naar uit, voor haar is het een ‘thuiswedstrijd’. De Brabantse speelster gaat met haar partner Marloes Wesselink voor de titel strijden, maar is ook organisator van het evenement. “Mijn persoonlijke doel is dus om dat goed te combineren.”

Van Gestel, geboren en getogen in Oostelbeers, woont al jaren in Den Haag voor het beachvolleybal maar is ook vaak in Brabant bij vrienden en familie. Spelen in Eindhoven is dan ook speciaal voor haar: “Super tof dat er een toernooi in Eindhoven is, lekker dichtbij huis en familie en vrienden kunnen makkelijk komen kijken, het voelt als thuis voor mij. Spelen op de Markt lijkt me erg leuk! Ik verwacht dat het superdruk wordt, ook wel en beetje afhankelijk van het weer natuurlijk. Het is een klein pleintje met veel terrasjes eromheen die altijd bomvol zitten. Het kan dus erg gezellig worden.”

Van Gestel werkt sinds 2018 voor Sportworx, de organisator van de DELA Eredivisie Beach. Dat levert een interessante uitdaging op voor haar. “In Eindhoven organiseer en speel ik. Mijn persoonlijke doel is dus om dat goed te combineren. Ik zorg er zeker voor dat ik alles zo goed mogelijk georganiseerd heb van te voren, zodat mijn collega’s het in het weekend kunnen doen.  Ik ben benieuwd of ik er ook echt afstand van kan doen en of het te combineren is. Als team willen we weer voor de finale gaan, zoals we tot nu toe elke keer de finale haalden. Daar gaan we weer voor, ook al doen alle topteams ook mee in Eindhoven. We worden met de week fitter en als team beter.”

Vorig jaar besloot ze te stoppen bij Beachvolleybal Team Nederland en met professionele topsport. Dit seizoen keerde ze wel terug in de DELA Eredivisie Beach, ze vormt een duo met Marloes Wesselink. Hoe bevalt het tot nu toe? “Ik vind het superleuk om elke keer eredivisie te spelen. Ten eerste genieten samen met Marloes, we zijn goede vriendinnen en maken er steeds een weekendje weg van. Ten tweede is het ook heerlijk om eens op een andere manier het beachvolleybal te ervaren. Dat als je in het veld stapt, we volle bak geven en altijd willen winnen, maar wel op en hele relaxte manier. Dat is denk ik ook onze kracht, we spelen heel vrij en goed dankzij die insteling. Dat is anders als in topsport.”

Het seizoen loopt erg goed voor Van Gestel en haar partner, want ze stonden al meerdere keren op het podium. “We hebben alle toernooien de finale gespeeld, dat had ik dus echt niet verwacht. We vormen duidelijk een goed team.” Waar ligt hun kracht als duo? “We zijn allebei heel allround, zijn hele goede vriendinnen en hebben veel plezier en lol in het veld. Maar we hebben ook allebei na al die jaren topsport nog steeds die drive om echt te willen winnen als we in het veld staan. Het is ook zo dat we willen presteren, maar dat is niet meer het belangrijkste in ons leven. Dat maakt het spelen makkelijker, we staan lekker vrij in het veld.”

Bekijk ook eens