Het sportterrein van Beach Tilburg was dit weekend het strijdtoneel voor de BetCity Queen & King of the Court National Series. Op zaterdag trapten de mannen af, zondag was het de beurt aan de dames. Na een weekend vol strijd en top beachvolleybal mogen Mees Sengers, Niels Lipke, Iris Reinders en Lynn van Mill zich King’s en Queens van Tilburg noemen.

15 teams per gender, verdeeld over drie poules, stonden aan de start van het prestigieuze toernooi. Met een snellere variant van beachvolleybal, waarbij er altijd actie is op het veld, werd het publiek getrakteerd op schitterende rally’s.

Gelegenheidsduo gekroond tot Kings of Tilburg
Op zaterdag werd het gehele mannentoernooi afgewerkt. Mees Sengers, die samen met zijn vaste partner Dirk Boehlé een EK-ticket veilig wist te stellen, kwam voor de gelegenheid uit met Niels Lipke. Het goedlachse duo gooide hoge ogen in Tilburg en liet met behoorlijk wat overmacht zien het beste team te zijn. Met 18 punten in de tweede finaleronde en 15 punten binnen de tijd in de derde, kroonden zij zich tot Kings of Tilburg. Gevolgd door Sonneville/van der Wel en van Werkhoven/van Hal.

Eerste zege van het seizoen voor Reinders/van Mill
Een dag later, op zondag, mochten de vrouwen aantreden in Tilburg. Daar waar Bjorna Gras er in Zutphen met de winst vandoor ging samen met Iris Reinders, was ze nu weer herenigd met haar vertrouwde partner Marly Bak. De twee schopten het tot de finale en daar bleek diezelfde Iris Reinders de grootste concurrent voor de titel. Als een diesel kwam zij in de finale met haar partner Lynn van Mill op stoom. In de laatste minuut kwamen zij tot 15 punten en verzekerden zich daarmee van de winst in Tilburg. Bak/Gras volgde op de tweede plaats met 9 punten en het brons ging met 6 punten naar Rianne Stok en Serena van der Made.

Bekijk ook eens