Raisa Schoon en Emi van Driel hebben hun titel op Ameland geprolongeerd. De speelsters van de Kadijk Beach University wonnen de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour op het Waddeneiland door in de finale hun trainingsmaatjes Flore Gravesteijn en Mexime van Driel te verslaan. Bij de mannen werd de hoofdprijs gepakt door Kjeld Broekema en Erik van der Schaaf, die erg goed met de krachtige wind omgingen.

Schoon en Van Driel kwamen in de eerste set in de finale nog met 10-15 achter, maar knokten zich terug en denderden daarna volledig over Gravesteijn en Van Driel heen. Ze wonnen de finale overtuigend met 21-16 en 21-15. Emi van Driel blikte trots terug. “Erg gaaf dat we hier onze titel weten te prolongeren. Je weet dat de omstandigheden hier vaak lastig zijn en dat je met heel veel wind speelt. De titel was niet ons doel, maar vooral vertrouwen opbouwen. Daar zijn we zeker in geslaagd. Wij bleven alle duels heel netjes spelen ondanks de wind, andere teams lukte dat niet. We denken over elke bal goed na en doen alles heel bewust. Dat is onze kracht”

Ook Schoon keek terug op een geslaagd weekend op Ameland. “Dit is altijd een leuk toernooi en de organisatie zet het altijd heel goed neer. Wat het extra leuk maakt is dat hier alles tegelijk gespeeld wordt, er zijn dus heel veel bekenden aanwezig. We komen volgend jaar vast weer terug om de titel te verdedigen.” De derde plek werd veroverd door Britt de Haan en Sarah van Esch, ook een duo van de Kadijk Beach University.

Bekijk ook eens