Julia Wouters en Katja Stam werden vorige week vijfde in Arnhem en zeiden meteen dat ze in Werkendam voor meer gingen. Ze hielden woord, want ze wonnen vandaag drie duels op een rij en plaatsten zich rechtstreeks voor de halve finale. ,,We gaan morgen op Fort Altena voor een podiumplek.”

Julia en Katja stonden vanavond in hun derde wedstrijd tegenover het zeer ervaren team Annemieke Driessen en Ilke Meertens. Daar speelden ze vorig week ook tegen. ,,In Arnhem verloren we nog van ze, nu maakten wij het af. We moesten er hard voor werken, die twee spelen heel netjes. Ik ben erg blij dat we nu winnen,” zo zei Julia trots. Met een grote glimlach vertelt ze verder. ,,We staan sterk te spelen en halen een hoger niveau vergeleken met vorige week. Dan win je wel. Dat voelt goed.”

Julia is blij met de ontwikkelingen van de Eredivisie Beachvolleybal Tour. Volgens haar ligt het niveau een stuk hoger. ,,Ik heb vorig jaar bijna in alle finales gestaan. Ik merk nu dat niveau veel gelijkwaardiger ligt, er zijn echt veel goede teams. Het is goed voor de sport dat de eredivisie een steeds sterker deelnemersveld heeft. Zo bewijzen de jonge teams van de Kadijk Beach University dat ze top zijn.”

Hoe de rest van het seizoen er uit gaat zien voor de twee talentvolle speelsters, is nog niet geheel duidelijk. Dat ligt in de handen van hun coach. Maar ze hebben al wel een mooie uitdaging waar ze naar uitkijken. ,,We weten sinds kort dat we samen het EK onder 22 jaar mogen spelen. Dat wordt een gaaf toernooi om onze klasse te tonen. We hopen nog veel eredivisie toernooien te spelen, maar weten nog niet precies hoe of wat.”

Ook de winnaars van vorige week, Raisa Schoon en Emi van Driel, plaatsten zich rechtstreeks voor de halve finale. Dat ging niet vanzelf. Vooral in de kwartfinale moesten ze alles uit de kast halen voor de overwinning tegen hun eigen trainingsmaatjes. Mexime van Driel en Flore Gravesteijn wonnen de eerste set nog nipt, maar daarna toonden Raisa en Emi op eigen terrein hun klasse.

Bekijk ook eens