Het was vorige week genieten voor Sven Vismans dankzij een mooie actie van zijn sponsor. Frank Vaneman Automotive beloofde hem een auto naar eigen keus voor een eredivisieweekend als hij een toernooi op zijn naam schreef. Dat deed Sven meteen tijdens het eerste toernooi van de Eredivisie Beachvolleybal Tour in Arnhem en dus reed hij in stijl naar Vlissingen. Hij koos voor een Abarth 124 Spider. ,,Het was 200 kilometer naar Zeeland met een grote glimlach. Ik was nu een stuk langzamer.”

Sven is enorm blij met zijn sponsor. ,,Elk jaar waarin ik volledig voor de sport ga, krijg ik van hem een auto ter beschikking. Daar ben ik heel blij mee en dat motiveert me ook. Het was gaaf dat Frank Vaneman me een extra motivatie gaf om te winnen. Als ik een toernooi op me naam schreef, mocht ik een auto uitzoeken voor het volgende eredivisie weekend. Meteen na de winst in Arnhem liet ik hem al weten dat hij de Spider buiten kon zetten voor me.”

Het rijden naar Vlissingen ging enorm snel. ,,Ik heb er enorm van genoten en het was ook nog eens super lekker weer. Dan kom je toch mooi aanrijden daar in Vlissingen. Het was jammer om hem weer in te leveren, maar gelukkig rij ik altijd in een mooie auto. Maar ik was wel langzamer vanmorgen, op weg naar Sint Anthonis.”

Sven speelt dit seizoen met een nieuwe partner: Jannes van der Ham. Dat bevalt hem erg goed. ,,Het is altijd even spannend en afwachten met een nieuw maatje. Maar het voelde al snel heel goed. Dat werd in Arnhem meteen bevestigd. Hij is een type speler die perfect bij mij past en de taakverdeling loopt erg goed. We gaan elk toernooi voor goud maar beseffen ons ook dat we een nieuw duo zijn en de automatismen in het veld nog moeten groeien.”

In Sint Anthonis won Sven met Jannes in de eerste ronde met 2-1 van Mitev/van Wijk. Straks volgt er om 17.30 een duel tegen Yark en Van Helden.

Bekijk ook eens