• Primeur voor Zaandam: eerste keer DELA Eredivisie Beach

De negende speelronde van de DELA Eredivisie Beach komt er al weer aan en dat gaat een hele mooie worden. Voor het eerst in de geschiedenis wordt er een eredivisie toernooi in Zaandam gehouden. Meteen met een prachtige hoofdlocatie: op de Rozengracht midden in het centrum van de stad. Met veel spelers uit de regio en zonnig weer gaat het een spektakel te worden.

Er wordt op 7 en 8 juli ook gespeeld op de velden van  Beachvolleybal Vereniging Silicium en dat is voor die club erg bijzonder. Silicium is een van de grootste beachverenigingen in Nederland en er spelen in de DELA Eredivisie Beach meerdere spelers die bij de club vandaan komen. Komend weekend kunnen die op hun eigen zand en voor het eigen publiek laten zien wat ze kunnen op het hoogste niveau.

Een toernooi in je eigen stad, dan geef je natuurlijk nog net iets meer. Wekelijks zijn meerdere teams van Silicium actief in de DELA Eredivisie Beach en bij het toernooi in Zaandam is dat niet anders. Marly Bak en Esther Dijkstra willen iets moois doen in Zaandam, zij hebben dit seizoen nog geen eredivisietoernooi gemist en waren al meerdere keren in de buurt van het podium geeiendigd, ze gaan nu alles geven voor een verrassing tijdens hun thuistoernooi.

Kjeld Broekema van Silicium stond dit seizoen al een keer in de finale van de eredivisie met zijn vaste partner Erik van der Schaaf en ze halen samen bijna altijd de finaledag. Van der Schaaf ontbreekt in Zaandam, maar Broekema zal in eigen stad wel spelen om de eer van zijn beachclub te verdedigen met gelegenheidspartner Michiel Ahyi, een van de grootste talenten van Beachvolleybal Team Nederland. Ook Fiona van Diepen en Iris Reinders van Silicium doen mee. Het wordt dus voor de Zaandamse club een bijzonder weekend.

Bij de heren doet er ook een team mee dat deze maand ook op het DELA EK Beach in actie komt. Jannes van der Ham en Sven Vismans zullen in Zaandam vol voor de titel gaan om met vertrouwen richting het EK in eigen land te gaan. Ook voor hun zal het als een ‘thuiswedstrijd’ voelen, ze spelen niet bij Silicium maar komen wel allebei uit de regio. Er gaan mooie duels gespeeld worden bij de heren, want ook Stefan Boermans en Casper Haanappels zijn van de partij. Het nieuwe duo stond dit seizoen al meerdere keren op het podium. Mees Blom en Matthew Immers van Beachvolleybal Team Nederland zijn ook kanshebbers voor de titel in Zaandam.

Bij de dames zijn Mexime van Driel en Flore Gravesteijn als eerste geplaatst en de favoriet voor de eindzege. Maar ook Quirine Oosterveld en Mered de Vries willen in Zaandam dolgraag op het hoogste treetje eindigen. Het gaat een spannende strijd worden met ook de lokale heldinnen, Bak en Dijkstra, als kanshebbers voor de titel.  De toegang tot alle wedstrijden is gratis.

Bekijk ook eens