De eerste dag van de Eredivisie Beachvolleybal Tour in Utrecht werd een hele zware voor het Oostenrijkse team Robin Seidl/Tobias Winter. Ze kwamen maar liefst vijf keer in actie om een plek te veroveren in de kwartfinale. Morgen strijden ze verder en daar is Robin Seidl trots op. Hij heeft een Nederlandse moeder en speelt graag in zijn tweede land. ,,Heerlijk om Nederlands te praten, dat doe ik graag. Hoe zeggen jullie dat ook al weer, even nadenken. Ja: lekker lullen met elkaar. Daar geniet ik van.”

Robin vormt dit seizoen een nieuw duo met Tobias. Normaal spelen ze voor Oostenrijk in de World Tour, maar voor de DELA Open in Den Haag besloten ze ook mee te doen aan de eredivisie in Utrecht. ,,Er zijn niet heel veel internationale toernooien dit jaar, dan is het fijn dat we hier wat wedstrijdritme pakken. Als nieuw duo is dat belangrijk om goed op elkaar ingespeeld te raken. Grote dank aan de organisatie. Want met meteen vijf duels op dag 1 is dat doel al bereikt. Maar we willen meer.”

Er staat een mooie uitdaging te wachten voor de Oostenrijkers. Morgenochtend (9.50 uur) spelen ze op het Lucasbolwerk tegen het Nederlandse topteam Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. ,,Daar heb ik veel zin in, ik speel al jaren tegen Alex en Rob en dat zijn altijd leuke en mooie duels. Ook vind ik het mooi dat ik als ik ze tegenkom op de World Tour lekker even m’n Nederlands bijspijker. We liggen elkaar ook wel qua speltype. En het is natuurlijk een van de sterkste teams van de wereld, dus dat wordt een mooie test voor ons morgen.”

Robin werd op de Olympische Spelen in Rio nog negende met zijn vorige partner en is nu heel hard aan het werken met Winter. ,,We kunnen onze samenwerking nog flink verbeteren, daarom zijn we dus ook hier. We groeien en willen steeds beter worden richting het WK in ons eigen land. In Wenen willen we wat moois laten zien. Maar eerst Utrecht en Den Haag, want deze twee toernooien zijn voor mij ook speciaal.” Robin heeft veel zin in de DELA Open in Den Haag. ,,Als ik hier ben, voelt het als thuis zijn en dat speelt lekker. Ik geniet van het Nederlands praten en jullie Hollanders zijn mooie mensen. Ik hou echt van de manier van leven hier, lekker gemoedelijk en iedereen is zo vriendelijk.”

Het niveau van de Nederlandse eredivisie verrast hem. ,,Er lopen hier echt goede teams rond die ik nog niet kende, die niet internationaal spelen. We verloren van Dirk Boehlé en Steven van de Velde, die speelden erg goed en dat was een topduel. In de tweede en derde wedstrijd hadden we het iets makkelijker, maar tegen de Australische spelers Durant en Schubert moesten we diep gaan en verloren we. Gelukkig wonnen we de wedstrijd daarna wel, al was het tegen de enorm hard vechtende Wouter van Gilst en Robin Kalmeijer extreem hard werken. Een goede eerste dag hier dus, waarvan we heel veel leren. Op naar morgen.”

Bekijk ook eens