Hoewel het reguliere beachvolleybal seizoen al afgesloten is met een Nederlands Kampioenschap, wordt er wel degelijk nog gespeeld op de Nederlandse velden. King of the Court, een nieuw tijdperk in het beachvolleybal, kent dit jaar voor het eerst een eigen Nationale Tour. Dit weekend speelde de Nederlandse top deze snelle variant in Zutphen.

Dat Zutphen een fantastische locatie kent om te beachvolleyballen werd maar eens te meer duidelijk dit weekend. Op de Groenmarkt, pal naast de Wijnhuistoren, werd het publiek getrakteerd op prachtig weer en mooi beachvolleybal van de Nederlandse top. De terrassen rondom en de tribunes aan weerszijden zorgden bovendien voor een gezellige sfeer. Met als letterlijk hoogtepunt het brengen van de wedstrijdbal in de herenfinale door Katja Stam, al tokkelend van de kerktoren.

Brecht Piersma en Desy Poiesz Queen’s of Zutphen

In totaal streden er 12 damesteams op zaterdag om de kroon, waarvan vijf teams zich in de finale mochten melden. Het Belgische duo Bex/van Duin, die van organisator Sportworx een wildcard had gekregen, viel als eerste af in deze finaleronde. Gevolgd door de zussen Aniek en Maren de Jong, die met hun 4e plek net buiten het podium eindigde. Bekhuis/Stam, Piersma/Poiesz en Bröring/van Vegten vochten in de laatste 15 minuten van het damestoernooi uit wie zich tot Queen’s van Zutphen mogen betitelen. Brecht Piersma en Desy Poiesz bleken de beste vorm van de dag te hebben en gingen er met deze titel vandoor.

Groenewold/van der Loo zegevieren

Bij de mannen vochten er 15 teams om de kroon. In een spannende finale was het het gelegenheidsduo Nijeboer/van Werkhoven waar het publiek in Zutphen als eerste afscheid van moest nemen. Vrijwel alle teams kwamen in de eerste ronde tot 6 gescoorde punten, maar Nijeboer/van Werkhoven deden dit als laatste. Het volgende team wat werd geëlimineerd was Bruins Slot/Sonneville. De jonge talenten van Beachvolleybal Team Nederland lieten in Rotterdam al zien dat hun het spel KOTC wel ligt, en werden ook in Zutphen knap vierde. In de laatste ronde waren het Quinten Groenewold en Sam van der Loo die als winnaar uit de strijd kwamen. Zij lieten Heemskerk/Toet en Hogenhout/Lipke achter zich.

 

 

Bekijk ook eens