Almelo toonde zich dit weekend weer een uitstekende gastdame van de BetCity Eredivisie Beach. Voor het zesde jaar op rij was het Marktplein het strijdtoneel van Nederlands hoogst aangeschreven beachvolleybaltour. Ruben Penninga, Leon Luini, Kirsten Bröring en Emi van Driel zegevierden voor het oog van vele toeschouwers. 

Voor het eerst dit jaar werd er op drie velden in het centrum van de stad gespeeld. Niet alleen kon het toegestroomde publiek genieten van top beachvolleybal, maar was er ook een enorme variëteit aan activiteiten daaromheen. Mede dankzij de zomerse omstandigheden leverde dit schitterende plaatjes op.

Bröring/van Driel verliezen geen set
Bij de dames staken Kirsten Bröring en Emi van Driel er met kop en schouders bovenuit. Vanaf de start van het toernooi werd er geen set afgestaan, de één nog ruimer gewonnen dan de ander. De finale tegen Mila Konink en Noa Sonneville werd met 21-16 en 21-17 binnengesleept en daarmee was de overwinning een feit. Konink/Sonneville, die voor de gelegenheid weer met elkaar speelden, mochten daarmee een mooie zilveren medaille om hun nek hangen. Het brons ging naar Rianne Stok en Serena van der Made, die in een spannende wedstrijd Bjorna Gras en Marly Bak de baas waren.

Ook walkover voor Penninga/Luini
Bij de heren waren Ruben Penninga en Leon Luini even ongenaakbaar. Het duo liet geen twijfel bestaan over hun kwaliteiten en plaatsten zich ogenschijnlijk makkelijk voor de finale. Ook in die finale, tegen Dirk Boehlé en Mees Sengers, bleken de krachtsverhoudingen ver uit elkaar te liggen. Met 21-15 en 21-11 stapten Penninga/Luini, die voor de gelegenheid weer een keer samen speelden, op de hoogste treden van het podium. Brons ging naar Nikita Artamonov en Lennaert Hogenhout, zij waren Jeroen van Iperen en Robin Kalmeijer de baas in de kleine finale.

Bekijk ook eens