• Ontknoping in Groningen: 1 EK-wildcard en nog 3 teams

De beslissing in de strijd om de felbegeerde wildcard voor het DELA EK Beach in eigen land valt bij de dames komend weekend in Groningen. In de laatste speelronde van de DELA Eredivisie Beach die nog meetelt voor de wildcard zijn er drie teams die nog kans maken: Van Driel / Schoon, Van Gestel / Wesselink en Van Driel / Gravesteijn. De verschillen zijn minimaal en het levert de ultieme ontknoping op. Drie teams die met en hoogstwaarschijnlijk ook tegen elkaar strijden om de wildcard, het wordt extreem spannend. Wie kan er het beste presteren onder druk?

In Groningen staat alweer de achtste speelronde van de DELA Eredivisie Beach op het programma. Bij de dames is er een zeer gevarieerd en sterk deelnemersveld dit seizoen, de strijd om de EK-wildcard bleef dan ook lang zeer spannend. In de laatste ronde die nog meetelt, valt komend weekend de beslissing. Het gaat tussen twee teams van de Kadijk Beach University en een team dat al veel op het EK actief was maar nooit samen.

Sophie van Gestel en Marloes Wesselink speelden jarenlang bij Beachvolleybal Team Nederland en speelden al meerdere keren op het Europees kampioenschap. Ze stopten als profs, maar met hun ervaring vormen ze dit seizoen een sterk en stabiel duo. In de ranking staan ze er het beste voor, ze verzamelden al 2780 punten met onder meer de titel in Vlissingen.

Emi van Driel en Raisa Schoon staan op de tweede plek in de ranking, de verschillen zijn minimaal. De jonge speelsters van de Kadijk Beach University wonnen twee eredivisie toernooien en staan met 2728 punten vlak achter Van Gestel en Wesselink. Hun trainingsmaatjes Mexime van Driel en Flore Gravesteijn staan derde met 2474 punten dankzij twee titels in Friesland. De ontknoping in Groningen wordt extreem spannend.

Bekijk ook eens