Tijdens de Eredivisie Beachvolleybal Tour in Vlissingen kan het publiek komend weekend genieten van Olympiërs. Twee topteams van Beachvolleybal Team Nederland doen aan de eredivisie mee op het strand van Vlissingen. Madelein Meppelink en Sophie van Gestel stonden afgelopen zomer nog op de Copacabana tijdens de Olympische Spelen in Rio, nu strijden ze om de titel op het Zeeuwse zand.

Madelein Meppelink en Sophie van Gestel  zijn als eerste geplaatst voor het toernooi in Vlissingen, dat kan ook niet anders. Het topduo van Beachvolleybal Team Nederland behoort tot de wereldtop en gaat dit seizoen voor een medaille op het WK in Wenen. Ook Jolien Sinnema en Joy Stubbe spelen in Vlissingen. Beide teams kwamen vorige week nog in actie op de Rio Open, waar Meppelink en Van Gestel sterk presteerden met een negende plek. De topteams vinden het mooi om ook op het Nederlandse zand te spelen en in eigen land te laten zien wat ze kunnen. Na de eredivisie in Vlissingen reizen ze weer door, dan staat er een toptoernooi in Moskou op het programma.

Maar de duo’s van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) zullen op het Zeeuwse zand alles moeten geven om de titel te veroveren. Emi van Driel en Raisa Schoon wonnen al twee toernooien op rij en die zullen er alles aan doen om ook nu weer op het podium te eindigen. Ook de ervaren teams Annemieke Driessen/Ilke Meertens en Roos van der Hoeven en Mered de Vries gaan proberen het de BTN-teams moeilijk te maken. De wildcard is naar een Deens duo gegaan, Laerke Mygind en
Cille Olsen geven de eredivisie komend weekend een internationaal tintje.

Ook bij de mannen wordt er een mooi strijd verwacht in Vlissingen. Dirk Boehle, geboren en getogen in Zeeland, zal er alles aan doen om op het Zeeuwse strand de titel te pakken. Hij is in topvorm, dat heeft hij al bewezen op de eerste twee toernooien van de Eredivisie Beachvolleybal Tour. In Arnhem werd hij met zijn partner Steven van de Velde tweede, afgelopen weekend wonnen ze het toernooi in Werkendam. Ook bij de mannen komt er een speler van Beachvolleybal Team Nederland in actie, Ruben Penninga speelt in Vlissingen samen met Bas Verpoorten. Een interessant gelegenheidsduo.

Bekijk ook eens