Een mooie droom is werkelijkheid geworden. Lauri Luijken is al jaren actief als beachvolleybalster en maakte deel uit van Beachvolleybal Team Nederland. Dit weekend genoot ze, want de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour streek in haar Zutphen neer. “Dit is extreem bijzonder, een perfecte setting. En dan mocht ik ook nog alles op de Groenmarkt spelen in de stralende zon.”

Lauri ging in de kwartfinale met haar partner Ana Rekar onderuit op het center court, tot grote teleurstelling van al haar fans. Raisa Schoon en Emi van Driel waren in drie sets nipt te sterk. “Maar ik ben heel tevreden over wat we hebben laten zien. We speelden goed en hadden net zo goed zelf die beslissende set kunnen pakken. We hebben vol emotie gespeeld en enorm genoten.” Daar genoot het publiek enorm van en vooral de vele fans van Lauri lieten zich goed horen.

Het genieten ging bij Lauri eigenlijk vanzelf. Ze kon eindelijk voor eigen publiek spelen. “Eerlijk gezegd had ik niet gedacht dat dit ooit zou gebeuren. Toen de beachvelden in Warnsveld er kwamen vond ik dat al heel mooi, maar de eredivisie in Zutphen. Ik kon dat me niet voorstellen. Helemaal geweldig dat het dan plots dit seizoen wel zo is en hoe!” Ze vind het heel fijn dat iedereen het nu eens van dichtbij kan ervaren. “Ze zijn hier bekend met zaalvolleybal, maar de mensen kennen het beachen niet goed. Dit is voor mij een vorm van erkenning, familie en vrienden kunnen hier zien waar ik dus zo veel tijd in steek. Waarom ik feestjes op vrijdag mis, voor het beachcircuit.”

En dan ook nog onder geweldige omstandigheden. Lauri: “Heel het weekend mooi weer in eigen stad, dat maakt het extra gaaf. Dat de DELA Eredivisie Beachvolleybal Tour hier is, is een eer. En de nieuwe organisatie is geweldig, want ze zetten echt wat neer met een professionele uitstraling. De toernooien zijn gaver, dat voelt iedereen en dat straalt het uit. We zijn echt op tour met z’n alle en willen er graag bij zijn. De hele zomer genieten. Maar voor mij wordt het niet mooier dit seizoen, dit was extreem geweldig. En bedankt organisatie, dat ik alles op de Groenmarkt mocht spelen.”

Bekijk ook eens