In Leeuwarden genoot ze al extreem, vanaf morgen wacht er nog een thuistoernooi voor Mered de Vries in de DELA Eredivisie Beach. De Friezin is enorm blij dat ze in Heerenveen weer voor veel vrienden en familie kan spelen in eigen provincie. “Ik heb er super veel zin in, het wordt genieten in Heerenveen. We gaan voor een podiumplek en stiekem hoop ik op goud.”

De Friese vlag ging twee weken geleden de lucht in en om de rug van Mered de Vries. Met haar partner Quirine Oosterveld werd ze toen voor eigen publiek in Leeuwarden tweede in de DELA Eredivisie Beach. Zaterdag 23 en zondag 24 juni komt ze weer in haar Friesland in actie, dan wordt er in Heerenveen gespeeld. “We hebben zin om weer te gaan knallen en als Friezin ben ik trots dat er gewoon een tweede eredivisie toernooi in Friesland wordt gespeeld. We gaan alles geven voor een goede prestatie, al is het wel een beetje dubbel.”

De Vries doelt daarmee op haar fysieke conditie. “Spelen in Friesland laat ik natuurlijk niet aan me voorbij gaan, maar ik ben niet geheel fit. Dat is jammer, maar ik ga gewoon nog even volhouden en bikkelen. In Heerenveen speel ik sowieso. We gaan er voor om de zondag, finaledag, te halen. Dat is ook realistisch als ik naar het deelnemersveld kijk. We zijn zelf als derde geplaatst en de top is erg aan elkaar gewaagd. Ik ben de meest ervaren speelster en ook de oudste, dat merk ik wel qua fitheid. Ik voel het soms in mijn hele lijf na een duel en zeker als we veel spelen op 1 dag. Dat is mentaal ook pittig dan, maar als team laten we al mooie dingen zien. We gaan er een mooi toernooi van maken in Heerenveen.”

Ze is enorm trots op wat ze dit seizoen al neergezet heeft met haar nieuwe partner. “Quirine heeft nooit fulltime gebeacht, ik vind het gaaf om te zien en ervaren hoe snel ze groeit in het spelletje. In de eerste drie weekenden deden we het heel goed en we kunnen als team nog meer groeien. Mede dankzij mijn tips gaat Quirine enorm vooruit en leert ze het spel beter begrijpen. Nu werken we ook aan dat zij mij ook uit moeilijke momenten moet halen. Dat maakt ons als team nog completer.” Een goede prestatie in Heerenveen zou nog voor iets verrassends kunnen zorgen. “We zijn nog in de race voor de wildcard voor het EK. Als we komend weekend winnen, is dat nog mogelijk. Hoe gaaf zou dat zijn? Je weet het maar nooit.”

Spelen op het Gemeenteplein, ze kan niet meer wachten. De Vries: “Het voelt natuurlijk als een thuiswedstrijd en weer op een hele gave locatie in de stad, ik kom uit de regio en nodig iedereen weer uit om te komen kijken. Ik verwacht veel publiek dus. Je weet het niet, misschien wordt het wel mijn laatste keer spelen in Friesland. Of ik volgend seizoen ook weer speel, is afhankelijk van hoe ik er fysiek voor sta. Binnenkort kan ik mijn lichaam wat rust geven en ga ik Van der Ham en Vismans coachen tijdens het EK. Daarna gaan we er alles aan doen om zo fit mogelijk te zijn voor het NK eind augustus, daar willen we een mooie prestatie neerzetten. Maar eerst volle focus op Heerenveen.”

Bekijk ook eens