Nu het nieuwe eredivisie seizoen bijna start, zijn veel teams volop in voorbereiding. Afgelopen week verschenen er foto’s van de eerste buiten trainingen in eigen land en een aantal teams kwam in actie op het voorbereidende toptoernooi bij Tweeslag in Groningen. Bij de mannen werd dat toernooi gewonnen door Erik Nijland en Bas Verpoorten. Bas is na die zege extra gretig om te starten aan de Eredivisie Beachvolleybal Tour. ,,De nieuwe plannen zijn erg mooi. De nieuwe organisatie maakt er echt werk van en zet de spelers in de spotlight. Ik voel me meer betrokken dan ooit bij de eredivisie.” De ambitieuze speler beantwoord drie vragen.

Een goede start in Groningen is het halve werk toch?
Bas: ,,Zo beginnen aan een nieuw seizoen voelt erg lekker, helemaal omdat we vorig jaar nog tweede werden bij dit toernooi. De eerste wedstrijd waren we nog wat zoekende naar de afstemming maar die kwam snel terug en vanaf de tweede set van het toernooi hebben we ons eigen spel kunnen spelen.”

Hoe liep het na een seizoen in de zaal?
,,Hoe langer ik beachvolleybal, hoe sneller ik mijn niveau weer haal op het zand na een seizoen in de zaal. Dat merkte ik ook nu weer en het moment dat je timing weer klopt en je de controle hebt over de bal, dat geeft zo’n heerlijk gevoel. Erik heeft nu ook een seizoen in de zaal gespeeld, dat was weer voor het eerst sinds tijden en bij hem lijkt het alsof hij meteen omschakelt naar het zand. Zonder moeite.”

Wat is jullie doel voor komend seizoen in de eredivisie?
,,In de top 4 van de eredivisie spelen. Met de ontwikkeling van de jonge teams van Beachvolleybal Team Nederland en een aantal nieuw gevormde koppels wordt dat een uitdagend maar zeker ook haalbaar doel.”

Bekijk ook eens